settings icon
share icon
Питање

Колико млад можеш да будеш и замолиш Исуса да буде твој Спаситељ?

srpski
Одговор


Не постоји услов за године спасења. Сам Исус је рекао: „Пустите децу и не браните им да дођу к мени, јер таквима припада небеско царство” (Матеј 19:14). Чим су деца довољно стара да могу да разумеју да су грешни (Римљанима 3:23), да је Исус умро да би платио цену за њихове грехе (Римљанима 5:8; 6:23) и да морају да поверују у Христа за спасење (Јован 3:16), тада су они довољно одрасли за спасење.

Дете не мора да разуме сва комплексна питања која су део доктрине спасења. Битно је да се родитељи побрину да њихова деца разумеју основне ствари (горе описане), али обећање Дела 16:31 важи и за одрасле и за дете: „Поуздај се у Господа Исуса и бићес спашен”.

Малу деца, било да су рођена у породици верника или не, Бог може одабрати, искупити Христовом крвљу и учинити дело Светог Духа у њиховим срцима и да тако оду на небо. У ком стадијуму у њиховим животима ће они шватити све ове ствари зависи од детета до детета. Нека мала деца су посебно мека срца и када чују да је Исус умро за њих, постану одмах свесни своје грешне природе и одговоре на ту истину. Друга, која су сангвиници по природи, можда не дођу до те спознаје све док нису много старији. Само Господ зна помисли срца и верујемо Њему „да тражи и спасе оно што је пропало (Лука 19:10) у складу са Његовом савршеном вољом и временом.Врати се на Српску страну

Колико млад можеш да будеш и замолиш Исуса да буде твој Спаситељ?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries