settings icon
share icon
Pitanje

Šta je međustanje?

српски

Odgovor


„Međustanje" je teološki koncept koji istražuje kakvu vrstu tela, ako ikakvog, vernici imaju na nebu dok čekaju na vaskrsenje svojih fizičkih tela. Biblija jasno govori da su umrli vernici sa Gospodom (2. Korinćanima 5:6-8; Filipljanima 1:23). Takođe, Biblija jasno govori da se vaskrsenje vernika još nije desilo, tj. da su tela umrlih vernika još uvek u grobu (1.Korinćanima 15:50-54; 1. Solunjanima 4:13-17). Stoga, pitanje međustanja odnosi se na to da li su vernicima na nebu data trenutna fizička tela do vaskrsenja ili da li vernici na nebu postoje u duhovnom/nematerijalnom obliku do vaskrsenja.

Biblija ne daje mnogo informacija u vezi sa međustanjem. Jedini biblijski stih koji govori na ovu temu specifično, ali posredno je Otkrivenje 6:9:„Videh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog Božije reči i zbog svedočanstva koje imahu." U ovom stihu, Jovanu je data vizija onih koji su ubijeni zbog svoje vere tokom zadnjih vremena. U ovoj viziji, oni vernici koji su bili ubijeni su pod Božijim oltarom na nebu i opisani su kao „duše." Ukoliko postoji biblijski odgovor za međustanje, iz ovog stiha se čini da su vernici na nebu u duhovnom/nematerijalnom obliku do vaskrsenja.

Nebo koje na kraju čeka vernike je novo nebo i nova zemlja (Otkrivenje 21-22). Nebo će istinski biti fizičko mesto. Naša fizička tela biće vaskrsnuta i proslavljena, savršeno sazdana za večnost na novoj Zemlji. Trenutno, nebo je duhovno područje. Stoga, to bi značilo da ne bi bilo potrebe za privremenim fizičkim telima ukoliko su vernici u duhovnom području. Štagod da je međustanje, možemo biti sigurni da su vernici na nebu savršeno zadovoljni, uživaju u slavi neba i slave Gospodnje veličanstvo.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta je međustanje?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries