settings icon
share icon
Питање

Шта је међустање?

srpski
Одговор


„Међустање" је теолошки концепт који истражује какву врсту тела, ако икаквог, верници имају на небу док чекају на васкрсење својих физичких тела. Библија јасно говори да су умрли верници са Господом (2. Коринћанима 5:6-8; Филипљанима 1:23). Такође, Библија јасно говори да се васкрсење верника још није десило, тј. да су тела умрлих верника још увек у гробу (1.Коринћанима 15:50-54; 1. Солуњанима 4:13-17). Стога, питање међустања односи се на то да ли су верницима на небу дата тренутна физичка тела до васкрсења или да ли верници на небу постоје у духовном/нематеријалном облику до васкрсења.

Библија не даје много информација у вези са међустањем. Једини библијски стих који говори на ову тему специфично, али посредно је Откривење 6:9:„Видех под жртвеником душе закланих због Божије речи и због сведочанства које имаху." У овом стиху, Јовану је дата визија оних који су убијени због своје вере током задњих времена. У овој визији, они верници који су били убијени су под Божијим олтаром на небу и описани су као „душе." Уколико постоји библијски одговор за међустање, из овог стиха се чини да су верници на небу у духовном/нематеријалном облику до васкрсења.

Небо које на крају чека вернике је ново небо и нова земља (Откривење 21-22). Небо ће истински бити физичко место. Наша физичка тела биће васкрснута и прослављена, савршено саздана за вечност на новој Земљи. Тренутно, небо је духовно подручје. Стога, то би значило да не би било потребе за привременим физичким телима уколико су верници у духовном подручју. Штагод да је међустање, можемо бити сигурни да су верници на небу савршено задовољни, уживају у слави неба и славе Господње величанство.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта је међустање?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries