settings icon
share icon
Pitanje

Da li je moguće da još knjiga bude dodato Bibliji?

српски

Odgovor


Nema razloga verujemo da bi Bog dodao dalja otkrivenja kao dodatak Svojoj Reči. Na početku Biblija govori o samom početku ljudskog roda, u 1. Mojsijevoj ili Postanju, i završava se krajem čovečanstva kakvo poznajemo, Otkrivenjem. Sve između je za naše dobro kao vernika, da bismo dobili snagu od Božije istine za svakodnevni život. Ovo znamo iz 2. Timoteju 3:16-17, „Sve Pismo je bogonadahnuto i korisno za pouku, za karanje, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti, 17 da Božiji čovek bude savršen, pripravljen za svako dobro delo.”

Ako bi još knjiga bilo dodato Bibliji time bismo pokazali da mislimo da je Biblija koju danas imamo nepotpuna – da nam ne govori sve što nam je potrebno da znamo. Iako se ove reči iz Otkrivenja odnose samo na knjigu Otkrivenja, Otkrivenje 22:18-20 govori o jednoj veoma važnoj istini o tome da li nešto treba dodati Božijoj Reči. „Svedočim svakom ko sluša proročke reči ove knjige: ako im ko dometne nešto, na toga će Bog navaliti zla napisana u ovoj knjizi. “Ako pak ko oduzme nešto od reči ove proročke knjige, Bog će oduzeti njegov deo od drveta života i od svetoga grada…”

Imamo sve što nam je potrebno da znamo u 66 knjiga koje postoje u Bibliji. Ne postoji ni jedna situacija u životu o kojoj Biblija ne govori. Ono što je započeto u 1. Mojsijevoj nalazi zaključak u Otkrivenju. Biblija je apsolutno kompletna i dovoljna. Da li bi Bog mogao da nešto doda Bibliji? Naravno da bi mogao. Međutim, ne postoji razlog za to, ni biblijski ni teološki na osnovu koga bismo mogli da verujemo da će On to učiniti ili da postoji potreba da to učini.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je moguće da još knjiga bude dodato Bibliji?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries