Да ли је могуће да још књига буде додато Библији?


srpski
Питање: Да ли је могуће да још књига буде додато Библији?

Одговор:
Нема разлога верујемо да би Бог додао даља откривења као додатак Својој Речи. На почетку Библија говори о самом почетку људског рода, у 1. Мојсијевој или Постању, и завршава се крајем човечанства какво познајемо, Откривењем. Све између је за наше добро као верника, да бисмо добили снагу од Божије истине за свакодневни живот. Ово знамо из 2. Тимотеју 3:16-17, „Све Писмо је богонадахнуто и корисно за поуку, за карање, за поправљање, за одгајање у праведности, 17 да Божији човек буде савршен, приправљен за свако добро дело.”

Ако би још књига било додато Библији тиме бисмо показали да мислимо да је Библија коју данас имамо непотпуна – да нам не говори све што нам је потребно да знамо. Иако се ове речи из Откривења односе само на књигу Откривења, Откривење 22:18-20 говори о једној веома важној истини о томе да ли нешто треба додати Божијој Речи. „Сведочим сваком ко слуша пророчке речи ове књиге: ако им ко дометне нешто, на тога ће Бог навалити зла написана у овој књизи. “Ако пак ко одузме нешто од речи ове пророчке књиге, Бог ће одузети његов део од дрвета живота и од светога града…”

Имамо све што нам је потребно да знамо у 66 књига које постоје у Библији. Не постоји ни једна ситуација у животу о којој Библија не говори. Оно што је започето у 1. Мојсијевој налази закључак у Откривењу. Библија је апсолутно комплетна и довољна. Да ли би Бог могао да нешто дода Библији? Наравно да би могао. Међутим, не постоји разлог за то, ни библијски ни теолошки на основу кога бисмо могли да верујемо да ће Он то учинити или да постоји потреба да то учини.


Врати се на Српску страну
Да ли је могуће да још књига буде додато Библији?