settings icon
share icon
Pitanje

Da li je jedna trećina anđela pala sa Luciferom?

српски

Odgovor


Iako ne postoji stih koji govori „jedna trećina anđela sa neba", neki stihovi, zajedno, vode nas do tog zaključka. U nekom momentu posle stvaranja, a sigurno posle šestog dana, kada je, za sve što je stvoreno, rečeno da je „veoma dobro" (Postanje 1:31), Satana se pobunio i bio izbačen sa neba. „Gle, ti pade s neba, zvezdo sjajna, zorin sine! Obori se na zemlju ti, naroda pobedniče!″ (Isaija 14:12). Isus je rekao: „Gledao sam Satanu kako je pao s neba kao munja″ (Luka 10:18), a u knjizi Otkrivenja Satana je opisan kao „zvezda koja je sa neba pala na zemlju″ (Otkrivenje 9:1).

Takođe nam je rečeno da je jedna trećina od „hiljade anđela" (Jevrejima 12:22) izabralo da se pobuni sa Satanom. Jovan je video ovo veliko čudo na nebu, „velika aždaja, crvena kao vatra….i njen rep povuče trećinu nebeskih zvezda, te ih baci na zemlju ….. I bi zbačena velika aždaja, stara zmija, zvana đavo i Satana, koja zavodi sav svet, ona bi zbačena na zemlju i njeni anđeli behu zbačeni s njom (Otkrivenje 12:3-9).

Pošto se Satana pominje kao zvezda koja je pala ili izbačena na zemlju, a Otkrivenje 12:4 kaže da je trećina zvezda izbačena s njim, zaključak je da su zvezde u Otkrivenju 12 pali anđeli, sveukupno jedna trećina nebeske vojske. Ako je jedna trećina ispravan broj, kakva je to sigurnost! Dve trećine anđela je još uvek na Božijoj strani, a za sledbenike Hrista, to znači da su i na našoj strani.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je jedna trećina anđela pala sa Luciferom?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries