settings icon
share icon
Питање

Да ли је једна трећина анђела пала са Луцифером?

srpski
Одговор


Иако не постоји стих који говори „једна трећина анђела са неба", неки стихови, заједно, воде нас до тог закључка. У неком моменту после стварања, а сигурно после шестог дана, када је, за све што је створено, речено да је „веома добро" (Постање 1:31), Сатана се побунио и био избачен са неба. „Гле, ти паде с неба, звездо сјајна, зорин сине! Обори се на земљу ти, народа победниче!″ (Исаија 14:12). Исус је рекао: „Гледао сам Сатану како је пао с неба као муња″ (Лука 10:18), а у књизи Откривења Сатана је описан као „звезда која је са неба пала на земљу″ (Откривење 9:1).

Такође нам је речено да је једна трећина од „хиљаде анђела" (Јеврејима 12:22) изабрало да се побуни са Сатаном. Јован је видео ово велико чудо на небу, „велика аждаја, црвена као ватра….и њен реп повуче трећину небеских звезда, те их баци на земљу ….. И би збачена велика аждаја, стара змија, звана ђаво и Сатана, која заводи сав свет, она би збачена на земљу и њени анђели беху збачени с њом (Откривење 12:3-9).

Пошто се Сатана помиње као звезда која је пала или избачена на земљу, а Откривење 12:4 каже да је трећина звезда избачена с њим, закључак је да су звезде у Откривењу 12 пали анђели, свеукупно једна трећина небеске војске. Ако је једна трећина исправан број, каква је то сигурност! Две трећине анђела је још увек на Божијој страни, а за следбенике Христа, то значи да су и на нашој страни.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли је једна трећина анђела пала са Луцифером?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries