settings icon
share icon
Pitanje

Da li Bog očekuje od hrišćana da glasaju?

српски

Odgovor


Mi tvrdimo da je dužnost i odgovornost svakog hrišćanina da glasa i to za one političare koji promovišu hrišćanske vrednosti. Bog ima kontrolu nad svim, ali to ne znači da ne treba da učestvujemo u izvršenju njegove volje. Zapoveđeno nam je da se molimo za vođe (1. Timoteju 2:1-4). Što se politike i vođa tiče, postoji zapis u Svetom pismu da je Bog u jednom slučaju bio nezadovoljan njihovim odabirom (Osija 8:4). Ovaj svet leži u grehu, to je svima jasno. Mnogo patnje u svetu prouzrokovale su baš bezbožne vođe (Priče 28:12). Sveto pismo nalaže hrišćanima da poštuju vlasti osim ako se to ne kosi sa Božijim zapovestima (Dela 5:27-29; Rimljanima 13:1-7). Kao nanovorođeni vernici, treba da biramo one vođe koje će voditi naš Stvoritelj (1. Samuilova 12:13-25). Nikad ne treba podržati kandidate koji rade protiv Božijih zapovesti u sferi života, porodice, braka ili vere (Priče 14:34). Hrišćani treba da se mole za Božije vođstvo, da proučavaju Bibliju i realno sagledaju stanje na glasačkim listićima kada odu da glasaju.

U mnogim zemljama hrišćani su obespravljeni i progonjeni. Pate pod režimom koji ne mogu da promene, koji mrzi njihovu veru i ne dozvoljava da se čuje njihov glas. Ti vernici propovedaju evanđelje Isusa Hrista rizikujući svoj život. U SAD hrišćani su blagosloveni jer mogu javno da govore i izaberu političke vođe bez straha za sebe i svoje porodice. Na poslednjim izborima u SAD dvoje od petoro evanđeoskih hrišćana nije ozbiljno shvatilo svoja prava i nije izašlo na izbore. Jedan od petoro hrišćana nije čak ni registrovan kao glasač.

U današnje vreme ima mnogo onih koji žele da u potpunosti izbace ime i poruku Isusa Hrista iz javnog života. Glasanje je šansa da se podigne, zaštiti i sačuva vlada koja drži do Božjih zakona. Propustimo li takvu priliku, dozvolićemo da nam živote kroje oni koji žele da ocrne Hristovo ime. Vođe koje izaberemo – ili ne učinimo ništa da bismo ih sklonili – imaju veliki uticaj na naše slobode. Oni odlučuju da li će zaštititi naše pravo da slavimo Boga i širimo evanđelje, ili će nam ga ograničiti. Mogu da vode našu naciju putem pravednosti ili putem moralne propasti. Zato mi hrišćani treba da ustanemo i ispunimo svoje građanske dužnosti (Matej 22:21).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li Bog očekuje od hrišćana da glasaju?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries