settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог очекује од хришћана да гласају?

srpski
Одговор


Ми тврдимо да је дужност и одговорност сваког хришћанина да гласа и то за оне политичаре који промовишу хришћанске вредности. Бог има контролу над свим, али то не значи да не треба да учествујемо у извршењу његове воље. Заповеђено нам је да се молимо за вође (1. Тимотеју 2:1-4). Што се политике и вођа тиче, постоји запис у Светом писму да је Бог у једном случају био незадовољан њиховим одабиром (Осија 8:4). Овај свет лежи у греху, то је свима јасно. Много патње у свету проузроковале су баш безбожне вође (Приче 28:12). Свето писмо налаже хришћанима да поштују власти осим ако се то не коси са Божијим заповестима (Дела 5:27-29; Римљанима 13:1-7). Као нановорођени верници, треба да бирамо оне вође које ће водити наш Створитељ (1. Самуилова 12:13-25). Никад не треба подржати кандидате који раде против Божијих заповести у сфери живота, породице, брака или вере (Приче 14:34). Хришћани треба да се моле за Божије вођство, да проучавају Библију и реално сагледају стање на гласачким листићима када оду да гласају.

У многим земљама хришћани су обесправљени и прогоњени. Пате под режимом који не могу да промене, који мрзи њихову веру и не дозвољава да се чује њихов глас. Ти верници проповедају еванђеље Исуса Христа ризикујући свој живот. У САД хришћани су благословени јер могу јавно да говоре и изаберу политичке вође без страха за себе и своје породице. На последњим изборима у САД двоје од петоро еванђеоских хришћана није озбиљно шватило своја права и није изашло на изборе. Један од петоро хришћана није чак ни регистрован као гласач.

У данашње време има много оних који желе да у потпуности избаце име и поруку Исуса Христа из јавног живота. Гласање је шанса да се подигне, заштити и сачува влада која држи до Божјих закона. Пропустимо ли такву прилику, дозволићемо да нам животе кроје они који желе да оцрне Христово име. Вође које изаберемо – или не учинимо ништа да бисмо их склонили – имају велики утицај на наше слободе. Они одлучују да ли ће заштитити наше право да славимо Бога и ширимо еванђеље, или ће нам га ограничити. Могу да воде нашу нацију путем праведности или путем моралне пропасти. Зато ми хришћани треба да устанемо и испунимо своје грађанске дужности (Матеј 22:21).Врати се на Српску страну

Да ли Бог очекује од хришћана да гласају?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries