settings icon
share icon
Pitanje

Da li mogu da dobijem neki hišćanski savet za muško ženske odnose?

српски

Odgovor


Često dobijamo pitanja ovog tipa: „Zainteresovana sam za dva muškarca... koga da odaberem za zabavljanje?" Ili: „Imam vezu sa devojkom i ona je rekla/uradila ______, da li bi trebalo da raskinem sa njom?" Veoma je teško da odgovorimo na ovakva pitanja. GotQuestions.org nije služba koja se bavi hrišćanskim savetovanjem parova. Uvek ćemo pokušati da vam kažemo ono što Bibija govori o datoj situaciji. Međutim, po pitanju saveta za veze, Biblija retko specifično govori o situacijama za koje postavljate pitanja. Biblija obraća mnogo više pažnje na naš odnos sa Bogom.

Veoma nam je teško da dajemo savete za muško ženske odnose. Problem je dati mudar savet po pitanju nečije lične poteškoće kroz jedan članak. Izuzetno je teško dati hrišćanski savet za odnose kada ne poznajemo lično ljude, ne dobijamo sve detalje i/ili dobijemo samo jednu stranu priče. Ne želimo da govorimo u Božije ime davanjem hrišćanima autoritativan savet o vezama.

I šta je onda naš savet? Savetujemo vam da razgovarate sa Bogom o svojoj vezi. Molite se Gospodu, tražite od njega da vam jasno otkrije šta želi da uradite (Filipljanima 4:6-7). Zamolite Boga da vam da mudrost i razabiranje (Jakovljeva 1:5). Bog obećava da će ispuniti molitvene zahteve koji su u skladu sa Njegovom voljom (1. Jovanova 5:14-15). Definitivno je Božija volja da budemo mudri i da razabiramo. Bog želi da donosite dobre odluke po pitanju veza. Bog želi da hrišćani budu radosni i obogaćeni svojim vezama. Ako zatražite od Boga otvoreno srce i ponizan duh, daće vam savet o vezi koji vam je potreban.

Konačno, zatražite savet od zrelih hrišćana koji su mnogo godina u braku i hodaju sa Bogom sve vreme. Tražite vođstvo od svog pastora, starešina i drugih zrelih crkvenih vođa. Njihove godine iskustva će im dati reči koje potiču iz mudrosti i poznavanja Boga u njihovim životima.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li mogu da dobijem neki hišćanski savet za muško ženske odnose?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries