settings icon
share icon
Питање

Да ли могу да добијем неки хишћански савет за мушко женске односе?

srpski
Одговор


Често добијамо питања овог типа: „Заинтересована сам за два мушкарца... кога да одаберем за забављање?" Или: „Имам везу са девојком и она је рекла/урадила ______, да ли би требало да раскинем са њом?" Веома је тешко да одговоримо на оваква питања. ГотQуестионс.орг није служба која се бави хришћанским саветовањем парова. Увек ћемо покушати да вам кажемо оно што Бибија говори о датој ситуацији. Међутим, по питању савета за везе, Библија ретко специфично говори о ситуацијама за које постављате питања. Библија обраћа много више пажње на наш однос са Богом.

Веома нам је тешко да дајемо савете за мушко женске односе. Проблем је дати мудар савет по питању нечије личне потешкоће кроз један чланак. Изузетно је тешко дати хришћански савет за односе када не познајемо лично људе, не добијамо све детаље и/или добијемо само једну страну приче. Не желимо да говоримо у Божије име давањем хришћанима ауторитативан савет о везама.

И шта је онда наш савет? Саветујемо вам да разговарате са Богом о својој вези. Молите се Господу, тражите од њега да вам јасно открије шта жели да урадите (Филипљанима 4:6-7). Замолите Бога да вам да мудрост и разабирање (Јаковљева 1:5). Бог обећава да ће испунити молитвене захтеве који су у складу са Његовом вољом (1. Јованова 5:14-15). Дефинитивно је Божија воља да будемо мудри и да разабирамо. Бог жели да доносите добре одлуке по питању веза. Бог жели да хришћани буду радосни и обогаћени својим везама. Ако затражите од Бога отворено срце и понизан дух, даће вам савет о вези који вам је потребан.

Коначно, затражите савет од зрелих хришћана који су много година у браку и ходају са Богом све време. Тражите вођство од свог пастора, старешина и других зрелих црквених вођа. Њихове године искуства ће им дати речи које потичу из мудрости и познавања Бога у њиховим животима.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли могу да добијем неки хишћански савет за мушко женске односе?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries