settings icon
share icon
Pitanje

Koliko mnogo hrišćanin može da zgreši?

српски

Odgovor


Hrišćani nastavljaju da greše pošto su spaseni – nećemo nikad biti potpuno oslobođeni greha dok ne umremo ili dok se Isus ne vrati. Međutim, ako neko postane hrišćanin, to ima za ishod promenjen život (2. Korinćanima 5:17). Osoba će se izmeniti tako što će promeniti dela tela (Galatima 5:19-21) i početi da pokazuje plodove Duha (Galatima 5:22-23), kako Sveti Duh sve više preuzima kontrolu nad njenim životom. Ova promena se ne dešava odmah, ali nastaje tokom vremena. Ako osoba ne pokazuje promenjen život, onda nije iskreni vernik. Hrišćani mogu da počine teške grehe. Istorija je prepuna hrišćana (ili onih koji su za sebe tvrdili da su hrišćani) koji su počinili strašne zločine. Isus je umro i za ove grehe. I to je još veći razlog da ih ne činimo!

U 1. Korinćanima 6:9-11, apostol Pavle opisuje vrstu greha od kojih nas je spasao. U stihu 11 kaže: „I neki od vas su bili ovakvi. Ali ste se oprali, i posvetili, i opravdali imenom Gospoda [našega] Isusa Hrista i Duhom Boga našega." Zapazi reč „bili". Vernici su činili stvari koje su navedene u stihovima 9-10, ali sada su drugačiji. Da li osoba koja je preljubnik, alkoholičar, homoseksualac, zlostavljač dece, itd. može da bude spasena? Ne. Kada postanemo hrišćani, naši životi se menjaju. Svako ko živi grešnim stilom života i tvrdi da je hrišćanin, ili laže, ili sebe obmanjuje, ili je zaista vernik koji će doživeti Božiji sud i disciplinovanje (Jevrejima 12:5-11).

Razlika između nevernika koji je u grehu i vernika koji je u grehu je u tome da prvi voli svoj greh, dok ga drugi mrzi. Vernik koji se saplete u svom hodu sa Gospodom i pokaje se, ispovedi greh, želi da to više nikada ne uradi i traži od Boga odgovarajuću blagodat i snagu da to izbegne. On ne razmišlja o tome koliko može da greši a da se i dalje smatra hrišćaninom, već razmatra kako može da izbegne čak i obličje greha u budućnosti.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Koliko mnogo hrišćanin može da zgreši?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries