settings icon
share icon
Питање

Колико много хришћанин може да згреши?

srpski
Одговор


Хришћани настављају да греше пошто су спасени – нећемо никад бити потпуно ослобођени греха док не умремо или док се Исус не врати. Међутим, ако неко постане хришћанин, то има за ишод промењен живот (2. Коринћанима 5:17). Особа ће се изменити тако што ће променити дела тела (Галатима 5:19-21) и почети да показује плодове Духа (Галатима 5:22-23), како Свети Дух све више преузима контролу над њеним животом. Ова промена се не дешава одмах, али настаје током времена. Ако особа не показује промењен живот, онда није искрени верник. Хришћани могу да почине тешке грехе. Историја је препуна хришћана (или оних који су за себе тврдили да су хришћани) који су починили страшне злочине. Исус је умро и за ове грехе. И то је још већи разлог да их не чинимо!

У 1. Коринћанима 6:9-11, апостол Павле описује врсту греха од којих нас је спасао. У стиху 11 каже: „И неки од вас су били овакви. Али сте се опрали, и посветили, и оправдали именом Господа [нашега] Исуса Христа и Духом Бога нашега." Запази реч „били". Верници су чинили ствари које су наведене у стиховима 9-10, али сада су другачији. Да ли особа која је прељубник, алкохоличар, хомосексуалац, злостављач деце, итд. може да буде спасена? Не. Када постанемо хришћани, наши животи се мењају. Свако ко живи грешним стилом живота и тврди да је хришћанин, или лаже, или себе обмањује, или је заиста верник који ће доживети Божији суд и дисциплиновање (Јеврејима 12:5-11).

Разлика између неверника који је у греху и верника који је у греху је у томе да први воли свој грех, док га други мрзи. Верник који се саплете у свом ходу са Господом и покаје се, исповеди грех, жели да то више никада не уради и тражи од Бога одговарајућу благодат и снагу да то избегне. Он не размишља о томе колико може да греши а да се и даље сматра хришћанином, већ разматра како може да избегне чак и обличје греха у будућности.

EnglishВрати се на Српску страну

Колико много хришћанин може да згреши?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries