settings icon
share icon
Pitanje

Da li Bog još uvek daje vizije ljudima danas?

српски

Odgovor


Da li Bog može da daje vizije danas? Da! Da li Bog daje vizije ljudima danas? Verovatno. Da li treba da očekujemo da se vizije pojavljuju redovno? Ne. Kao što je zapisano u Bibliji, Bog je govorio mnogo puta ljudima kroz vizije. Primeri koje možemo da uzmemo su Josif sin Jakovljev, Josif Marijin muž, Solomon, Isaija, Jezekilj, Danijel, Petar, Pavle i mnogi drugi. Prorok Joil je prorekao izlivanje vizija, i ovo je potvrdio Apostol Petar u Delima Apostolskim, druga glava. Postoji razlika između vizije i sna – vizija se dobija kada si "budan" dok se san daje osobi dok "spava."

U mnogim delovima sveta, Bog mnogo koristi snove i vizije. U oblastima u kojima je Evanđelje malo ili skoro uopšte nije dostupno, Bog svoju poruku donosi ljudima direktno. Ovo se u potpunosti slaže sa Biblijskim primerima u ranim danima hrišćanstva, gde je Bog često koristio vizije da bi otkrio ljudima istinu o Sebi (vidi Dela Apostolska). Ako Bog želi da komunicira svoju poruku nekoj osobi, On to može da uradi na bilo koji način koji za koji On misli da je neophodan – kroz misionara, anđela, viziju, san, itd. Bog naravno ima sposobnost da daje vizije u oblastima gde je poruka Evanđelja već uveliko dostupna. Ne postoje granice onoga što Bog može da uradi.

U isto vreme, moramo da budemo vrlo pažljivi kada se radi o vizijama i njihovom tumačenju. Moramo da imamo na umu da je Biblija završena, i da nam je u njoj rečeno sve što je potrebno da znamo. Ključna istina je da, ako Bog želi nekom da da viziju, vizija će u potpunosti biti u saglasnosti sa onim što je već otkrio u Svojoj Reči. Viziji nikada ne sme da se da isti, ili veći autoritet nego Njegovoj Reči. Božija Reč je naš vrhovni autoritet za hrišćansku veru i praksu. Ako verujete da ste imali viziju i osećate da vam ju je Bog verovatno dao, u molitvi ispitajte Božiju Reč i uverite se da li je vaša vizija u skladu sa Pismom. Ako je tako, u molitvi razmotrite šta je to što bi Bog želeo da uradite u vezi sa vizijom (Jakov 1:5). Bog nema da da viziju osobi a onda značenje vizije da drži skriveno. U Pismu, kad god osoba traži od Boga značenje vizije, Bog se postara da joj je i objasni (vidi Danijel 8:15-17).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li Bog još uvek daje vizije ljudima danas?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries