settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог још увек даје визије људима данас?

srpski
Одговор


Да ли Бог може да даје визије данас? Да! Да ли Бог даје визије људима данас? Вероватно. Да ли треба да очекујемо да се визије појављују редовно? Не. Као што је записано у Библији, Бог је говорио много пута људима кроз визије. Примери које можемо да узмемо су Јосиф син Јаковљев, Јосиф Маријин муж, Соломон, Исаија, Језекиљ, Данијел, Петар, Павле и многи други. Пророк Јоил је прорекао изливање визија, и ово је потврдио Апостол Петар у Делима Апостолским, друга глава. Постоји разлика између визије и сна – визија се добија када си "будан" док се сан даје особи док "спава."

У многим деловима света, Бог много користи снове и визије. У областима у којима је Еванђеље мало или скоро уопште није доступно, Бог своју поруку доноси људима директно. Ово се у потпуности слаже са Библијским примерима у раним данима хришћанства, где је Бог често користио визије да би открио људима истину о Себи (види Дела Апостолска). Ако Бог жели да комуницира своју поруку некој особи, Он то може да уради на било који начин који за који Он мисли да је неопходан – кроз мисионара, анђела, визију, сан, итд. Бог наравно има способност да даје визије у областима где је порука Еванђеља већ увелико доступна. Не постоје границе онога што Бог може да уради.

У исто време, морамо да будемо врло пажљиви када се ради о визијама и њиховом тумачењу. Морамо да имамо на уму да је Библија завршена, и да нам је у њој речено све што је потребно да знамо. Кључна истина је да, ако Бог жели неком да да визију, визија ће у потпуности бити у сагласности са оним што је већ открио у Својој Речи. Визији никада не сме да се да исти, или већи ауторитет него Његовој Речи. Божија Реч је наш врховни ауторитет за хришћанску веру и праксу. Ако верујете да сте имали визију и осећате да вам ју је Бог вероватно дао, у молитви испитајте Божију Реч и уверите се да ли је ваша визија у складу са Писмом. Ако је тако, у молитви размотрите шта је то што би Бог желео да урадите у вези са визијом (Јаков 1:5). Бог нема да да визију особи а онда значење визије да држи скривено. У Писму, кад год особа тражи од Бога значење визије, Бог се постара да јој је и објасни (види Данијел 8:15-17).Врати се на Српску страну

Да ли Бог још увек даје визије људима данас?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries