settings icon
share icon
Pitanje

Hrišćansko tumačenje snova? Da li su naši snovi od Boga?

српски

Odgovor


GotQuestions.org nije hrišćanska agencija koja pruža usluge tumačenja snova. Mi ne tumačimo snove. Mi snažno verujemo da su snovi jedne osobe i njihovo značenje, nešto što je samo između njih i Boga samog. Da li Bog još uvek govori kroz snove? Bog je mnogo puta govorio ljudima kroz celo Pismo kroz snove. Primeri mogu da budu Josif, sin Jakovljev (Prva Mojsijeva 37:5-10), Marijin muž Josif (Matej 2:12-22), Solomon (Prva Carevima 3:5-15), i još mnogi drugi (Danijel 2:1; 7:1; Matej 27:19). Postoji takođe i proročanstvo proroka Joila (Joil 2:28), koje je citirao Apostol Petar u Delima 2:17, koje pominje da Bog koristi snove. Tako da, jednostavan odgovor je, da, Bog može i govori kroz snove danas.

Međutim, postoji razlika u tome kako mi primenjujemo tu istinu danas. Jednu stvar koju treba da imamo na umu je, da je Biblija završena, i da sadrži sve što je potrebno da znamo od sada do večnosti. Ovim ne želimo da kažemo da Bog više ne pravi čuda ili da ne govori kroz snove danas. Razlika je u tome da je Bog već otkrio način na koji želi da radi sa ljudskim rodom od sada do večnosti – u Bibliji. Bilo šta da Bog kaže, bilo da je san, vizija, "tihi glasić" itd., u potpunosti će se slagati sa onim što je On već otkrio u Svojoj Reči. Snovi ne mogu postati autoritet jači od Pisma. Ponovo, AKO bi Bog želeo da govori osobi kroz snove, Njegova poruka bi bila u savršenom skladu sa Njegovom rečju. Kao posledica našeg verovanja u nadahnuće, autoritet i dovoljnost Pisma, nalazimo da je malo verovatno da Bog redovno govori kroz snove danas. U isto vreme, ne možemo isključivo da poreknemo tu mogućnost, jer to vidimo u Pismu.

Ako ste imali san, i osećate da vam je možda Bog govorio, u molitvi istražite Reč Božiju, i uverite se da je vaš san u skladu sa Pismom. Ako je tako, u molitvi ispitajte šta je to što Bog želi da uradite u vezi sa njim (Jakov 1:5). U Pismu, kad god je neko imao san koji je bio od Boga, Bog je uvek značenje sna učinio jasnim, bilo direktno toj osobi, kroz anđela, ili kroz neku drugu osobu (Prva Mojsijeva 40:5-11; Danijel 2:45; 4:19). Kada nam Bog govori, On se postara da je Njegova poruka ispravno protumačena.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Hrišćansko tumačenje snova? Da li su naši snovi od Boga?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries