settings icon
share icon
Питање

Хришћанско тумачење снова? Да ли су наши снови од Бога?

srpski
Одговор


GotQuestions.org није хришћанска агенција која пружа услуге тумачења снова. Ми не тумачимо снове. Ми снажно верујемо да су снови једне особе и њихово значење, нешто што је само између њих и Бога самог. Да ли Бог још увек говори кроз снове? Бог је много пута говорио људима кроз цело Писмо кроз снове. Примери могу да буду Јосиф, син Јаковљев (Прва Мојсијева 37:5-10), Маријин муж Јосиф (Матеј 2:12-22), Соломон (Прва Царевима 3:5-15), и још многи други (Данијел 2:1; 7:1; Матеј 27:19). Постоји такође и пророчанство пророка Јоила (Јоил 2:28), које је цитирао Апостол Петар у Делима 2:17, које помиње да Бог користи снове. Тако да, једноставан одговор је, да, Бог може и говори кроз снове данас.

Међутим, постоји разлика у томе како ми примењујемо ту истину данас. Једну ствар коју треба да имамо на уму је, да је Библија завршена, и да садржи све што је потребно да знамо од сада до вечности. Овим не желимо да кажемо да Бог више не прави чуда или да не говори кроз снове данас. Разлика је у томе да је Бог већ открио начин на који жели да ради са људским родом од сада до вечности – у Библији. Било шта да Бог каже, било да је сан, визија, "тихи гласић" итд., у потпуности ће се слагати са оним што је Он већ открио у Својој Речи. Снови не могу постати ауторитет јачи од Писма. Поново, АКО би Бог желео да говори особи кроз снове, Његова порука би била у савршеном складу са Његовом речју. Као последица нашег веровања у надахнуће, ауторитет и довољност Писма, налазимо да је мало вероватно да Бог редовно говори кроз снове данас. У исто време, не можемо искључиво да порекнемо ту могућност, јер то видимо у Писму.

Ако сте имали сан, и осећате да вам је можда Бог говорио, у молитви истражите Реч Божију, и уверите се да је ваш сан у складу са Писмом. Ако је тако, у молитви испитајте шта је то што Бог жели да урадите у вези са њим (Јаков 1:5). У Писму, кад год је неко имао сан који је био од Бога, Бог је увек значење сна учинио јасним, било директно тој особи, кроз анђела, или кроз неку другу особу (Прва Мојсијева 40:5-11; Данијел 2:45; 4:19). Када нам Бог говори, Он се постара да је Његова порука исправно протумачена.Врати се на Српску страну

Хришћанско тумачење снова? Да ли су наши снови од Бога?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries