settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu da evangeliziram prijatelje ili porodicu bez da ih uvredim ili da ih odgurnem od sebe?

српски

Odgovor


Svaki hrišćanin ima bilo člana porodice, prijatelja, saradnika ili poznanika koji nije hrišćanin. Evangeliziranje drugih je uvek teško. Evangeliziranje postaje još teže ako se radi o nekom sa kim ste vrlo bliski. Biblija nam kaže da će neki ljudi biti uvređeni porukom Evanđelja (Luka 12:51-53). Posebno je zabrinjavajuće da rizikujete da uvredite nekog sa kim ste u čestom kontaktu. Međutim, nama je zapoveđeno da idemo i da evangeliziramo – ne postoji izgovar da to ne činimo (Matej 28:19-20; Dela 1:8; Prva Petrova 3:15).

Onda, kako možemo da evangeliziramo članove porodice, prijatelje, saradnike i /ili poznanike? Najvažnija stvar koju možete da učinite je da se molite za njih. Molite se da im Bog promeni srca i otvori njihove oči (Druga Korinćanima 4:4) za istinu evanđelja. Molite se da ih Bog ubedi u Svoju ljubav za njih i njihovu potrebu za spasenjem kroz Isusa Hrista (Jovan 3:16). Molite se za mudrost kako možete da im služite (Jakov 1:5). Pored molitve, vi takođe treba da živite pobožan hrišćanski život pred njima, tako da oni mogu da vide promenu koju je Bog načinio u vašem životu (Prva Petrova 3:1-2). Kao što je Franjo Asiški jednom rekao: “Propovedaj evanđelje uvek, a kada je potrebno koristi reči.”

Posle svega ovoga, treba da budete voljni i hrabri u vašem stvarnom evangeliziranju. Objavljujte poruku spasenja kroz Isusa Hrista vašim prijateljima i porodici (Rimljanima 10:9-10). Uvek budite spremni da govoritte o svojo veri (Prva Petrova 3:15), i to činite sa ljubaznošću i poštovanjem. Na kraju, moramo da ostavimo spasenje naših bliskih Bogu. Božija moć i blagodat spasavaju ljude, a ne naš pokušaj. Najbolje i najviše što možemo da uradimo je da se molimo za njih, da im svedočimo, i da živimo hrišćanski život pred njima!

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako mogu da evangeliziram prijatelje ili porodicu bez da ih uvredim ili da ih odgurnem od sebe?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries