settings icon
share icon
Питање

Шта је евангелизација пријатеља породице и да ли је библијски?

srpski
Одговор


Сваки хришћанин има било члана породице, пријатеља, сарадника или познаника који није хришћанин. Евангелизирање других је увек тешко. Евангелизирање постаје још теже ако се ради о неком са ким сте врло блиски. Библија нам каже да ће неки људи бити увређени поруком Еванђеља (Лука 12:51-53). Посебно је забрињавајуће да ризикујете да увредите неког са ким сте у честом контакту. Међутим, нама је заповеђено да идемо и да евангелизирамо – не постоји изговар да то не чинимо (Матеј 28:19-20; Дела 1:8; Прва Петрова 3:15).

Онда, како можемо да евангелизирамо чланове породице, пријатеље, сараднике и /или познанике? Најважнија ствар коју можете да учините је да се молите за њих. Молите се да им Бог промени срца и отвори њихове очи (Друга Коринћанима 4:4) за истину еванђеља. Молите се да их Бог убеди у Своју љубав за њих и њихову потребу за спасењем кроз Исуса Христа (Јован 3:16). Молите се за мудрост како можете да им служите (Јаков 1:5). Поред молитве, ви такође треба да живите побожан хришћански живот пред њима, тако да они могу да виде промену коју је Бог начинио у вашем животу (Прва Петрова 3:1-2). Као што је Фрањо Асишки једном рекао: “Проповедај еванђеље увек, а када је потребно користи речи.”

После свега овога, треба да будете вољни и храбри у вашем стварном евангелизирању. Објављујте поруку спасења кроз Исуса Христа вашим пријатељима и породици (Римљанима 10:9-10). Увек будите спремни да говоритте о својо вери (Прва Петрова 3:15), и то чините са љубазношћу и поштовањем. На крају, морамо да оставимо спасење наших блиских Богу. Божија моћ и благодат спасавају људе, а не наш покушај. Најбоље и највише што можемо да урадимо је да се молимо за њих, да им сведочимо, и да живимо хришћански живот пред њима!Врати се на Српску страну

Шта је евангелизација пријатеља породице и да ли је библијски?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries