settings icon
share icon
Pitanje

Da li su deca uvek blagoslov od Boga?

српски

Odgovor


Biblija je vrlo jasna da je Bog prisutan tokom stvaranja svakog ljudskog života. Najživopisniji opis toga može se videti u Psalmu 139:13-18. Činjenica da je Bog suvereno nadgledao Davidovo stvaranje navelo ga je da slavi Boga. David je takođe istakao činjenicu da je Bog planirao detalje njegovog života pre večnosti. U Jeremiji 29:11, Bog potvrđuje Davidove misli „Jer ja znam namisli koje imam za vas, namisli mira, a ne nevolje: da vam dam budućnosti i nade". Naravno, ovo nas dovodi do dobrog pitanja. Šta je sa onima koji su začeti kao posledica silovanja ili nezakonito? Roditelj ili roditelji odgovorni za to dete možda mogu da ne „osećaju" kako je to dete blagoslov od Boga, ali zbog načina na koje je to dete začeto ne znači da Bog nije, natprirodno, nadzirao njegovo stvaranje u materici, kako David govori. Bog ima plan i svrhu za svaku začetu osobu, bez obzira kako je došlo do začeća. Da to nije tako, Biblija to ne bi rekla. U Novom zavetu, mi čitamo da je nas je Bog toliko voleo da je poslao svog jedinorodnog sina da umre za nas (Jovan 3:16).

Ta ljubav je bila ista ljubav koja je naterala Spasitelja da podučava učenike Božijoj Reči i da pokaže Božiju ljubav za nas kroz svoju smrt i vaskrsenje (1. Jovanova 4:7-8). Nema kraja Božijoj ljubavi i želji da nas blagoslovi. Jedna od namera koju je Bog imao prilikom stvaranja čoveka bila je da čovek ima zajedništvo sa Njim. Prva Jovanova 4 govori nam da kada jednom priznamo Božiju ljubav, to nam omogućava da volimo druge. Da li ćemo gledati na svako dete kao na blagoslov od Boga zavisi u kojoj meri posmatramo to dete Božijim očima. Kada na svako dete gledamo Božijim očima, nema sumje da je svako dete blagoslov od Njega. Ukoliko gledamo na to dete kroz oči greha, možda ćemo sumnjati u taj blagoslov, jer se fokusiramo na stvorenje, a ne na Stvoritelja.

Božija želja je da se svako dete rodi u skladu sa Njegovim planom za nas, a to je kroz brak. Kada se dete rodi van bračne zajednice, to ne isključuje Božiju ljubav i brigu za to dete. David je zaključio u Psalmu 139:17 da su Božije misli za Njegov narod zaista bile dragocene i bezbrojne. Najpraktičnija primena toga vidi se kroz Hristov rodoslov u Mateju 1. Na toj listi imena, prepoznajemo one koji su, na neki način, zgrešili i one koji su se rodili nezakonito i zbog greha. Ovo nije sprečilo ispunjenje Božije Reči ili dolazak Spasitelja.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li su deca uvek blagoslov od Boga?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries