settings icon
share icon
Питање

Да ли су деца увек благослов од Бога?

srpski
Одговор


Библија је врло јасна да је Бог присутан током стварања сваког људског живота. Најживописнији опис тога може се видети у Псалму 139:13-18. Чињеница да је Бог суверено надгледао Давидово стварање навело га је да слави Бога. Давид је такође истакао чињеницу да је Бог планирао детаље његовог живота пре вечности. У Јеремији 29:11, Бог потврђује Давидове мисли „Јер ја знам намисли које имам за вас, намисли мира, а не невоље: да вам дам будућности и наде". Наравно, ово нас доводи до доброг питања. Шта је са онима који су зачети као последица силовања или незаконито? Родитељ или родитељи одговорни за то дете можда могу да не „осећају" како је то дете благослов од Бога, али због начина на које је то дете зачето не значи да Бог није, натприродно, надзирао његово стварање у материци, како Давид говори. Бог има план и сврху за сваку зачету особу, без обзира како је дошло до зачећа. Да то није тако, Библија то не би рекла. У Новом завету, ми читамо да је нас је Бог толико волео да је послао свог јединородног сина да умре за нас (Јован 3:16).

Та љубав је била иста љубав која је натерала Спаситеља да подучава ученике Божијој Речи и да покаже Божију љубав за нас кроз своју смрт и васкрсење (1. Јованова 4:7-8). Нема краја Божијој љубави и жељи да нас благослови. Једна од намера коју је Бог имао приликом стварања човека била је да човек има заједништво са Њим. Прва Јованова 4 говори нам да када једном признамо Божију љубав, то нам омогућава да волимо друге. Да ли ћемо гледати на свако дете као на благослов од Бога зависи у којој мери посматрамо то дете Божијим очима. Када на свако дете гледамо Божијим очима, нема сумје да је свако дете благослов од Њега. Уколико гледамо на то дете кроз очи греха, можда ћемо сумњати у тај благослов, јер се фокусирамо на створење, а не на Створитеља.

Божија жеља је да се свако дете роди у складу са Његовим планом за нас, а то је кроз брак. Када се дете роди ван брачне заједнице, то не искључује Божију љубав и бригу за то дете. Давид је закључио у Псалму 139:17 да су Божије мисли за Његов народ заиста биле драгоцене и безбројне. Најпрактичнија примена тога види се кроз Христов родослов у Матеју 1. На тој листи имена, препознајемо оне који су, на неки начин, згрешили и оне који су се родили незаконито и због греха. Ово није спречило испуњење Божије Речи или долазак Спаситеља.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли су деца увек благослов од Бога?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries