settings icon
share icon
Pitanje

Da li Bog voli Satanu?

српски

Odgovor


Ne, Bog ne voli Satanu, a ne treba ni mi. Bog ne može da voli nešto što je zlo i nije sveto, a Satana je oličenje svega toga. On je neprijatelj (1. Petrova 5:8); zli (Matej 6:13); otac laži i ubica (Jovan 8:44); optužitelj Božijeg naroda (Otkrivenje 12:10); onaj koji kuša (1. Solunjanima 3:5); ponosan, zao i nasilan (Isaija 14:12-15); obmanjivač (Dela 13:10); lukav (Efescima 6:11); lopov (Luka 8:12) i još mnogo loših stvari. On je ,u stvari, sve ono što Bog mrzi. Satanino srce je utemeljno na mržnji prema Bogu, njegova osuda je konačna, a njegovo uništenje obezbeđeno. Otkrivenje 20 opisuje Božiji budući plan za Satanu, a ljubav prema Satani u tome nema udela.

Isusova zapovest da volimo svoje neprijatelje (Matej 5:44) namenjena je međuljudskim odnosima na ovom svetu. Mi volimo Boga i ljude (čak i naše neprijatelje), koji su stvoreni po Božijoj slici. Anđeli nisu stvoreni po Božijoj slici. Nikada nam nije rečeno da volimo svete anđele, a posebno ne da volimo zle anđele.

Pošto je Satana sve suprotno Bogu koga volimo, ne možemo da volimo Satanu. Kada bismo voleli Satanu,bili bismo prisiljeni da mrzimo Boga, jer je svetost suprotna grehu.

Bog je već odredio da neće biti oproštaja za Satanu; mi smo predmeti Božije požrtvovane ljubavi, koju je pokazao na krstu. Dok je Bog u ljubavi iskupio čovečanstvo, On je „javno osramotio" Satanu (Kološanima 2:15). Božija osuda Satane biće deo Njegove velike ljubavi prema nama.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li Bog voli Satanu?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries