settings icon
share icon
Pitanje

Da li Bog zna budućnosti?

српски

Odgovor


Biblija je uvek potpuno tačna, uključujući i proročanstva. Razmisli, na primer, o proročanstvu da će se Hristos roditi u Vitlejemu, kao što je predskazano u Miheju 5:2. Mihej je to prorokovao oko 700 godina pre Hrista. Gde je Hristos rođen nekoliko vekova kasnije? U Vitlejemu u Judeji (Luka 2:1-20; Matej 2:1-12).

Piter Stoner u knjizi „Nauka govori" pokazuje da nauka o verovatnoći isključuje slučajnost u proročkim biblijskim stihovima. Uzimajući za primer samo osam proročanstava u vezi sa Hristom, Stoner je ustanovio da je šansa da je bilo koji čovek mogao da ispuni svih osam proročanstava 1: 101.7 To bi označavalo mogućnost 1 u 100,000,000,000,000,000. Naravno, Isus je ispunio mnogo više od osam proročanstava! Nema sumnje da je Biblija potpuno tačna u proricanju budućnosti.

Pošto Bog može da proriče budućnost, On sigurno i zna budućnost. Isaija je zapisao ove reči o Bogu: „Pamtite ono što je od starine bilo, jer sam ja Bog, drugog Boga nema. Ja sam Bog i niko nije kao ja. Od početka javljam šta će biti, unapred javljam šta se još nije zbilo. Ja govorim: ,Odluka će moja ostati, svu ću volju svoju izvršiti!ʾ (Isaija 46:9-10). Bog je jedini koji može da bude na početku i precizno oglasi kraj.

Bog je sveznajući; On zna sve ono što je trenutno i ono što je moguće. Bog je takođe večan (Psalam 90:2). Kao večni, sveznajući Bog, On je proživeo naše juče, naše danas i naše sutra, prošlost, sadašnjost i budućnost. Bog je Alfa i Omega, Početak i Svršetak (Otkrivenje 21:6).

Postoje još uvek proročanstva u Bibliji koja čekaju ispunjenje. Pošto Bog poznaje budućnost, možemo da računamo na to da će proročanstva na kraju biti ispunjena. Događaji se odvijaju u Božijem kalendaru prema Njegovom planu. Mi znamo ko drži budućnost – jedini istiniti, lični, većni i sveznajući Bog Biblije.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li Bog zna budućnosti?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries