settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог зна будућности?

srpski
Одговор


Библија је увек потпуно тачна, укључујући и пророчанства. Размисли, на пример, о пророчанству да ће се Христос родити у Витлејему, као што је предсказано у Михеју 5:2. Михеј је то пророковао око 700 година пре Христа. Где је Христос рођен неколико векова касније? У Витлејему у Јудеји (Лука 2:1-20; Матеј 2:1-12).

Питер Стонер у књизи „Наука говори" показује да наука о вероватноћи искључује случајност у пророчким библијским стиховима. Узимајући за пример само осам пророчанстава у вези са Христом, Стонер је установио да је шанса да је било који човек могао да испуни свих осам пророчанстава 1: 101.7 То би означавало могућност 1 у 100,000,000,000,000,000. Наравно, Исус је испунио много више од осам пророчанстава! Нема сумње да је Библија потпуно тачна у прорицању будућности.

Пошто Бог може да прориче будућност, Он сигурно и зна будућност. Исаија је записао ове речи о Богу: „Памтите оно што је од старине било, јер сам ја Бог, другог Бога нема. Ја сам Бог и нико није као ја. Од почетка јављам шта ће бити, унапред јављам шта се још није збило. Ја говорим: ,Одлука ће моја остати, сву ћу вољу своју извршити!ʾ (Исаија 46:9-10). Бог је једини који може да буде на почетку и прецизно огласи крај.

Бог је свезнајући; Он зна све оно што је тренутно и оно што је могуће. Бог је такође вечан (Псалам 90:2). Као вечни, свезнајући Бог, Он је проживео наше јуче, наше данас и наше сутра, прошлост, садашњост и будућност. Бог је Алфа и Омега, Почетак и Свршетак (Откривење 21:6).

Постоје још увек пророчанства у Библији која чекају испуњење. Пошто Бог познаје будућност, можемо да рачунамо на то да ће пророчанства на крају бити испуњена. Догађаји се одвијају у Божијем календару према Његовом плану. Ми знамо ко држи будућност – једини истинити, лични, већни и свезнајући Бог Библије.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли Бог зна будућности?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries