settings icon
share icon
Pitanje

Koliko slavljenje treba da bude prioritet u crkvi?

српски

Odgovor


Da nam je neko spasio život, naš odgovor bio bi zahvalnost. Kada nam neko da poklon koji nikad ne bismo mogli da priuštimo, mi pokažemo da to cenimo. Slavljenje je izraz naše zahvalnosti i poštovanja prema Bogu. Isus nas je spasio. Božija ljubav je bezuslovna. Naše slavljenje odaje priznanje Njegovom autoritetu kao stvoritelju našeg svemira, kao i spasitelju naših duša. Stoga, slavljenje je jedno od najvećih prioriteta za vernika kao i za crkvu kao zajednicu.

Hrišćanstvo je jedinstveno među mnogim religijama, jer je zasnovano na ličnom odnosu sa Bogom. Knjiga Izlazak 34:14 kaže „Nećeš se ti klanjati pred drugim Bogom, jer se Gospod zove ljubomoran i on je ljubomoran Bog". Suština naše vere je lični odnos sa našim stvoriteljem.

Slavljenje je čin kojim obeležavamo taj lični odnos. Kroz slavljenje, mi komuniciramo sa našim Bogom. Kroz slavljenje, mi priznajemo Njegovo gospodstvo i božanstvo. Bilo da se izražava kroz muziku, uzvikivanje, molitvu ili nekako drugačijie, u suštini, to je izraz bliskosti sa Bogom. Mi treba da živimo u poslušnosti Božijim zapovestima, ali On ne želi hladnu, nesvesnu poslušnost . Ponovljeni zakon 6:5 kaže „Ljubi Gospoda Boga svim srcem svojim I svom dušom svojom I svom snagom svojom".

Crkva je zajednica svih koji prizivaju ime Božije, na osnovu blagodati koja nam je pružena kroz Isusovu smrt na krstu. Rečeno nam je da činimo učenike i živimo u poslušnosti Božijim zapovestima. Prva Jovanova 3:24 kaže „I ko drži njegove zapovesti ostaje u njemu I on ostaje u njemu". Svaki član crkve pozvan je da slavi Boga. Svako od nas treba da provede vreme u molitvi, pričajući Bogu iz dubine svog srca. Treba da čitamo Njegove reči u Svetom Pismu i da o njima razmišljamo. Lično vreme slavljenja je ključno za našu ličnu duhovnu zrelost. Kao telo vernika, mi treba da smo stalno uključeni u slavljenje kroz pevanje, molitvu, prisvajanje novih znanja iz Reči i kroz primenjivanje duhovnih darova za dobrobit crkve. Slavljenje je od najvećeg prioriteta za crkvu.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Koliko slavljenje treba da bude prioritet u crkvi?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries