settings icon
share icon
Питање

Колико слављење треба да буде приоритет у цркви?

srpski
Одговор


Да нам је неко спасио живот, наш одговор био би захвалност. Када нам неко да поклон који никад не бисмо могли да приуштимо, ми покажемо да то ценимо. Слављење је израз наше захвалности и поштовања према Богу. Исус нас је спасио. Божија љубав је безусловна. Наше слављење одаје признање Његовом ауторитету као створитељу нашег свемира, као и спаситељу наших душа. Стога, слављење је једно од највећих приоритета за верника као и за цркву као заједницу.

Хришћанство је јединствено међу многим религијама, јер је засновано на личном односу са Богом. Књига Излазак 34:14 каже „Нећеш се ти клањати пред другим Богом, јер се Господ зове љубоморан и он је љубоморан Бог". Суштина наше вере је лични однос са нашим створитељем.

Слављење је чин којим обележавамо тај лични однос. Кроз слављење, ми комуницирамо са нашим Богом. Кроз слављење, ми признајемо Његово господство и божанство. Било да се изражава кроз музику, узвикивање, молитву или некако другачијие, у суштини, то је израз блискости са Богом. Ми треба да живимо у послушности Божијим заповестима, али Он не жели хладну, несвесну послушност . Поновљени закон 6:5 каже „Љуби Господа Бога свим срцем својим И свом душом својом И свом снагом својом".

Црква је заједница свих који призивају име Божије, на основу благодати која нам је пружена кроз Исусову смрт на крсту. Речено нам је да чинимо ученике и живимо у послушности Божијим заповестима. Прва Јованова 3:24 каже „И ко држи његове заповести остаје у њему И он остаје у њему". Сваки члан цркве позван је да слави Бога. Свако од нас треба да проведе време у молитви, причајући Богу из дубине свог срца. Треба да читамо Његове речи у Светом Писму и да о њима размишљамо. Лично време слављења је кључно за нашу личну духовну зрелост. Као тело верника, ми треба да смо стално укључени у слављење кроз певање, молитву, присвајање нових знања из Речи и кроз примењивање духовних дарова за добробит цркве. Слављење је од највећег приоритета за цркву.Врати се на Српску страну

Колико слављење треба да буде приоритет у цркви?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries