settings icon
share icon
Pitanje

Da li osoba mora da ide u crkvu da bi išla na nebo?

српски

Odgovor


Spasenje se nalazi u Hristu. „Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki — ko veruje u Njega — ne propadne, nego da ima večni život″ (Jovan 3:16). Bog je dao svog Sina da bismo imali večni život i tako je uništio našu potrebu da činimo dobra dela, uključujući i odlazak u crkvu, da bismo išli na nebo. Večni život se stiče samo verom u Hrista. „Ko ima Sina ima život; ko nema Sina Božijeg, nema života″ (1. Jovanova 5:12). Oni koji veruju u Hrista, koji su prihvatili Njegovu žrtvu kao platu za svoje grehe, provešće večnost na nebu. Oni koji ga odbiju neće.

Nikakva učestalost odlazaka u crkvu neće kupiti odlazak na nebo. Nijedan izostanak odlaska u crkvu neće proizvesti gubitak spasenja. Međutim, odlazak u crkvu je bitan. Univerzalna Crkva, sastavljena od svih koji veruju u Hrista na slavu Boga Oca, je Hristovo telo (Kološanima 1:18), kao i Njegova nevesta (Otkrivenje 21:2). Crkva je mesto hrišćanskog zajedništva. Pored toga, kao članovi Hristovog tela, posedujemo izvesne darove Duha i treba da primenjujemo te darove na slavu Boga i uzdizanje ostatka tela. Da bi crkveno telo ispravno funkcionisalo, svi njegovi „delovi" treba da budu prisutni (1.Korinćanima 12:14-20)

Hrišćani su postali „nova stvorenja" u Hristu (2. Korinćanima 5:17) i imaju želju da idu u crkvu, jer priznaju da je to što čine od suštinske važnosti za njihov duhovni rast i zrelost. Oklevanje odlaženja u crkvu može da ukaže na nedostatak duhovnog rasta ili razočarenje u „organizovanu religiju". Danas zaista postoje lažne crkve i ne postoji savršena crkva, ali postoje lokalne zajednice vernika u skoro svim oblastima. Prava, univerzalna Crkva nalazi se na skupovima čije su doktrine zasnovane na Bibliji, koji odaju počast Hristu u svemu, koji zajedno slave Boga i koji služe jedni drugima. Iako odlazak u crkvu neće garantovati večni život, pronalazak dobre lokalne crkve je od suštinske važnosti za hrišćane.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li osoba mora da ide u crkvu da bi išla na nebo?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries