settings icon
share icon
Питање

Да ли особа мора да иде у цркву да би ишла на небо?

srpski
Одговор


Спасење се налази у Христу. „Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки — ко верује у Њега — не пропадне, него да има вечни живот″ (Јован 3:16). Бог је дао свог Сина да бисмо имали вечни живот и тако је уништио нашу потребу да чинимо добра дела, укључујући и одлазак у цркву, да бисмо ишли на небо. Вечни живот се стиче само вером у Христа. „Ко има Сина има живот; ко нема Сина Божијег, нема живота″ (1. Јованова 5:12). Они који верују у Христа, који су прихватили Његову жртву као плату за своје грехе, провешће вечност на небу. Они који га одбију неће.

Никаква учесталост одлазака у цркву неће купити одлазак на небо. Ниједан изостанак одласка у цркву неће произвести губитак спасења. Међутим, одлазак у цркву је битан. Универзална Црква, састављена од свих који верују у Христа на славу Бога Оца, је Христово тело (Колошанима 1:18), као и Његова невеста (Откривење 21:2). Црква је место хришћанског заједништва. Поред тога, као чланови Христовог тела, поседујемо извесне дарове Духа и треба да примењујемо те дарове на славу Бога и уздизање остатка тела. Да би црквено тело исправно функционисало, сви његови „делови" треба да буду присутни (1.Коринћанима 12:14-20)

Хришћани су постали „нова створења" у Христу (2. Коринћанима 5:17) и имају жељу да иду у цркву, јер признају да је то што чине од суштинске важности за њихов духовни раст и зрелост. Оклевање одлажења у цркву може да укаже на недостатак духовног раста или разочарење у „организовану религију". Данас заиста постоје лажне цркве и не постоји савршена црква, али постоје локалне заједнице верника у скоро свим областима. Права, универзална Црква налази се на скуповима чије су доктрине засноване на Библији, који одају почаст Христу у свему, који заједно славе Бога и који служе једни другима. Иако одлазак у цркву неће гарантовати вечни живот, проналазак добре локалне цркве је од суштинске важности за хришћане.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли особа мора да иде у цркву да би ишла на небо?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries