settings icon
share icon
Pitanje

Da li će u nebu biti brakova?

српски

Odgovor


Biblija govori: “Jer se o uskrsu niti žene niti udaju, nego su kao anđeli Božiji na nebu” (Matej 22:30). To je bio Isusov odgovor na pitanje čija će u nebu biti žena koja se nekoliko puta udavala (Matej 22:23-28). U nebu očito neće biti brakova, ali to ne znači da se muž i žena više neće poznavati, niti da više neće biti bliski. Ovaj stih samo ukazuje na to da muž i žena više neće biti venčani u nebu.

Po svoj prilici, u nebu neće biti braka zato što više neće biti potrebe za njim. Kada je Bog ustanovio brak, učinio je to da bi se mogle zadovoljiti određene potrebe. Najpre je video da je Adamu bilo potrebno društvo. “I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu” (1. Mojsijeva 2.18). Rešenje za Adamovu usamljenost bila je Eva, koja je ispunjavala i potrebu za drugom ili pomagačem koji će ostati uz njega ceo život. U nebu, međutim, neće biti usamljenosti ni potrebe za pomagačima. Bićemo okruženi mnoštvom vernika i anđela (Otkrivenje 7:9), a sve naše potrebe biće podmirene, uključujući i onu za društvom.

Dalje, Bog je stvorio brak kao okvir za rađanje i proširenje ljudske vrste. Nebo, pak, neće biti popunjavano rađanjem. Oni koji odu u nebo biće tamo zbog vere u Gospoda Isusa Hrista, a ne zato što su rođeni tu. Dakle, pošto u nebu neće biti usamljenosti i rađanja, neće biti ni potrebe za brakom.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li će u nebu biti brakova?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries