settings icon
share icon
Питање

Да ли ће у небу бити бракова?

srpski
Одговор


Библија говори: “Јер се о ускрсу нити жене нити удају, него су као анђели Божији на небу” (Матеј 22:30). То је био Исусов одговор на питање чија ће у небу бити жена која се неколико пута удавала (Матеј 22:23-28). У небу очито неће бити бракова, али то не значи да се муж и жена више неће познавати, нити да више неће бити блиски. Овај стих само указује на то да муж и жена више неће бити венчани у небу.

По свој прилици, у небу неће бити брака зато што више неће бити потребе за њим. Када је Бог установио брак, учинио је то да би се могле задовољити одређене потребе. Најпре је видео да је Адаму било потребно друштво. “И рече Господ Бог: Није добро да је човек сам; да му начиним друга према њему” (1. Мојсијева 2.18). Решење за Адамову усамљеност била је Ева, која је испуњавала и потребу за другом или помагачем који ће остати уз њега цео живот. У небу, међутим, неће бити усамљености ни потребе за помагачима. Бићемо окружени мноштвом верника и анђела (Откривење 7:9), а све наше потребе биће подмирене, укључујући и ону за друштвом.

Даље, Бог је створио брак као оквир за рађање и проширење људске врсте. Небо, пак, неће бити попуњавано рађањем. Они који оду у небо биће тамо због вере у Господа Исуса Христа, а не зато што су рођени ту. Дакле, пошто у небу неће бити усамљености и рађања, неће бити ни потребе за браком.Врати се на Српску страну

Да ли ће у небу бити бракова?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries