settings icon
share icon
Pitanje

Šta Sveto pismo govori o biseksualnosti? Da li je biseksualnost greh?

српски

Odgovor


Sveto pismo nigde ne pominje otvoreno biseksualnost. Međutim, jasno je iz biblijske osude homoseksuanosti da se biseksualnost takođe može smatrati za greh. Levitski zakonik 18:22 deklariše da su seksualni odnosi sa istim polom grozota. Rimljanima 1:26-27 osuđuje seksualne odnose sa istim polom kao odbacivanje onoga što je prirodno. 1. Korinćanima 6:9 tvrdi da homoseksualni prestupnici neće naslediti Carstvo Božije. Ove istine se odnose podjednako na homoseksualce i biseksualce.

Sveto pismo govori da osoba postane homoseksualna ili biseksualna zbog greha (Rimljanima 1:24-27). Ovo se ne odnosi neophodno na grehe koje je osoba počinila, već na sam greh. Greh izvrće, izvitoperuje i upropaštava sve u tvorevini. Biseksualnost i homoseksualnost su posledica greha koji nas uništava u duhovnom, mentalnom, emotivnom i fizičkom smislu. Greh je kuga a biseksualnost je samo jedan od simptoma.

Mnogi hrišćani se pogrešno fokusiraju na ideju da su biseksualnost i homoseksualnost posebno veliki gresi. Sveto pismo nigde ne pominje da je homoseksualnost greh koji je Bogu teže da oprosti od drugih greha. Biseksualac je podjednako blizu spasenja kao i bilo ko drugi ko se pouzda u Isusa Hrista za spasenje. Ovo uključuje i one koji praktikuju biseksualnost. Kada čovek jednom primi spasenje kroz Hrista, Bog započne proces uništavanja dela tela (Galatima 5:19-21) i razvijanje plodova Duha (Galatima 5:22-23). Nekad Bog ukloni našu želju za određenim grehom a nekad nam daje snagu da odolimo iskušenju. Proces transformacije traje ceo život. Kada zgrešimo, Bog je veran i oprašta nam i čisti nas od greha (1. Jovanova 1:9). On je takođe veran u završavanju Njegovog započetog dela u nama (Filipljanima 1:6). Obećanje „novog stvorenja" je dostupno za svakoga ko se pouzda u Hrista (2. Korinćanima 5:17).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Sveto pismo govori o biseksualnosti? Da li je biseksualnost greh?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries