settings icon
share icon
Питање

Шта Свето писмо говори о бисексуалности? Да ли је бисексуалност грех?

srpski
Одговор


Свето писмо нигде не помиње отворено бисексуалност. Међутим, јасно је из библијске осуде хомосексуаности да се бисексуалност такође може сматрати за грех. Левитски законик 18:22 декларише да су сексуални односи са истим полом грозота. Римљанима 1:26-27 осуђује сексуалне односе са истим полом као одбацивање онога што је природно. 1. Коринћанима 6:9 тврди да хомосексуални преступници неће наследити Царство Божије. Ове истине се односе подједнако на хомосексуалце и бисексуалце.

Свето писмо говори да особа постане хомосексуална или бисексуална због греха (Римљанима 1:24-27). Ово се не односи неопходно на грехе које је особа починила, већ на сам грех. Грех изврће, извитоперује и упропаштава све у творевини. Бисексуалност и хомосексуалност су последица греха који нас уништава у духовном, менталном, емотивном и физичком смислу. Грех је куга а бисексуалност је само један од симптома.

Многи хришћани се погрешно фокусирају на идеју да су бисексуалност и хомосексуалност посебно велики греси. Свето писмо нигде не помиње да је хомосексуалност грех који је Богу теже да опрости од других греха. Бисексуалац је подједнако близу спасења као и било ко други ко се поузда у Исуса Христа за спасење. Ово укључује и оне који практикују бисексуалност. Када човек једном прими спасење кроз Христа, Бог започне процес уништавања дела тела (Галатима 5:19-21) и развијање плодова Духа (Галатима 5:22-23). Некад Бог уклони нашу жељу за одређеним грехом а некад нам даје снагу да одолимо искушењу. Процес трансформације траје цео живот. Када згрешимо, Бог је веран и опрашта нам и чисти нас од греха (1. Јованова 1:9). Он је такође веран у завршавању Његовог започетог дела у нама (Филипљанима 1:6). Обећање „новог створења" је доступно за свакога ко се поузда у Христа (2. Коринћанима 5:17).

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Свето писмо говори о бисексуалности? Да ли је бисексуалност грех?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries