settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija govori o sujeverju?

српски

Odgovor


Sujeverje se zasniva na veri bez znanja u vezi sa objektom koji poseduje magične moći. Druga reč za„sujeverje" je „idolopoklonstvo". Biblija ne podržava ideju o tome da se stvari slučajno dešavaju, ali ništa se ne čini van Božije suverene kontrole. On ili čini ili dozvoljava sve što je u skladu sa Njegovim božanskim planom (Dela 4:28; Efescima 1:10).

Postoji mnogo vrsta sujeverja u svetu,od onih bezazlenih – kao što je šetanje ispod stepeništa- do okultnih radnji kao što je astrologija, crna magija, gatanje, vudu magija ili vračanje. Biblija osuđuje one koji praktikuju astrologiju (Ponovljeni zakon 4:19), magiju, bajanje i vračanje (2. Carevima 21:6; Isaija 2:6). Idolopoklonstvo je takođe zabranjeno i niko ko ga čini neće ući u carstvo Božije (Otkrivenje 21:27). Ove vrste radnji su izuzetno opasne, jer izlažu umove ljudi koji ih praktikuju đavolskom uticaju. Prva Petrova 5:8 nas upozorava — „budite trezveni, bdijte. Vaš protivnik, đavo, ide okolo kao lav koji riče tražeći koga da proždere".

Treba da zasnivamo našu veru na jedinom pravom Bogu koji daje večni život, a ne na stvarima ili ritualima koji potiču od ljudi. „Pazite da vas ko ne zarobi filosofijom i sujetnom prevarom po ljudskom predanju, po svetskim stihijama, a ne po Hristu. Jer u njemu telesno obitava sva punina Božanstva, a vi ste puni u njemu, koji je glava svakog poglavarstva i vlasti" (Kološanima 2:8-10).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija govori o sujeverju?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries