settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о сујеверју?

srpski
Одговор


Сујеверје се заснива на вери без знања у вези са објектом који поседује магичне моћи. Друга реч за„сујеверје" је „идолопоклонство". Библија не подржава идеју о томе да се ствари случајно дешавају, али ништа се не чини ван Божије суверене контроле. Он или чини или дозвољава све што је у складу са Његовим божанским планом (Дела 4:28; Ефесцима 1:10).

Постоји много врста сујеверја у свету,од оних безазлених – као што је шетање испод степеништа- до окултних радњи као што је астрологија, црна магија, гатање, вуду магија или врачање. Библија осуђује оне који практикују астрологију (Поновљени закон 4:19), магију, бајање и врачање (2. Царевима 21:6; Исаија 2:6). Идолопоклонство је такође забрањено и нико ко га чини неће ући у царство Божије (Откривење 21:27). Ове врсте радњи су изузетно опасне, јер излажу умове људи који их практикују ђаволском утицају. Прва Петрова 5:8 нас упозорава mdash; „будите трезвени, бдијте. Ваш противник, ђаво, иде около као лав који риче тражећи кога да прождере".

Треба да заснивамо нашу веру на једином правом Богу који даје вечни живот, а не на стварима или ритуалима који потичу од људи. „Пазите да вас ко не зароби философијом и сујетном преваром по људском предању, по светским стихијама, а не по Христу. Јер у њему телесно обитава сва пунина Божанства, а ви сте пуни у њему, који је глава сваког поглаварства и власти" (Колошанима 2:8-10).

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија говори о сујеверју?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries