settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija kaže o komuniciranju sa mrtvima?

српски

Odgovor


Biblija je vrlo jasna po pitanju odnosa prema komunikaciji sa mrtvima i kanaliziranju. Dosta je pisano u Bibliji o praksi medijuma, kanaliziranja i gatanja. Knjiga Levita 19:31 govori: „Ne obraćajte se onima koji duhove prizivaju, da se ne oskrnavite o njih". Knjiga Levita 20:6 kaže: „Ako se ko obrati mrtvima ili duhovima da se pored njih sramoti, okrenuću lice svoje nasuprot njemu i istrebiću ga iz naroda njegovog ".Ponovljeni zakon kaže da je konsultovanje medijuma ili kanaliziranje „gadost". Jasno je da Bog smatra ove prakse grešnim i potpuno beskorisnim.

Savle, moćni izraelski car, doživeo je tragično otpdaništvo od Boga kada se uključio u kanaliziranje. Savle je izabrao da odgovore traži od medijuma kada mu Bog nije obezbedio odgovore koje je želeo. U 1. Samuilovoj 28:6-20, Savle pita medijuma da dozove duha proroka Samuila. Njegova ozbiljna greška spomenuta je kasnije u 1. Dnevnika 10:13-14, koja naglašava da je Savlova inicijativa bila pogrešna: „ Savle pogibe jer beše kriv zbog nevere prema Gospodu, što nije poslušao reči Gospodnje i što je pitao one koji zazivaju mrtve".

Kao hrišćani, treba da tražimo Božije odgovore na pitanja. Molitva ili „kanaliziranje" prema bilo kom drugom biću je idolopoklonstvo. Molitva bilo kojoj mrtvoj osobi, uključujući apostole, Mariju itd. nije ništa drugačije od učestvovanja u seansi i upućivanja molbi mrtvom rođaku da nam pomogne. Mnogi takozvani medijumi su, u stvari, prevaranti, koji koriste trikove u vezi sa pamćenjem, podmetnute saučesnike i specijalne efekte da bi zavarali ljude. Oni koji nisu prevaranti sarađuju sa opasnim duhovnim bićima. Satanine sluge su vešte da predstave sebe kao duhovna bića od pomoći, što im olakšava da zbunjuju i zavaravaju ljude koji su otvoreni za komuniciranje sa mrtvima.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija kaže o komuniciranju sa mrtvima?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries