settings icon
share icon
Питање

Шта Библија каже о комуницирању са мртвима?

srpski
Одговор


Библија је врло јасна по питању односа према комуникацији са мртвима и канализирању. Доста је писано у Библији о пракси медијума, канализирања и гатања. Књига Левита 19:31 говори: „Не обраћајте се онима који духове призивају, да се не оскрнавите о њих". Књига Левита 20:6 каже: „Ако се ко обрати мртвима или духовима да се поред њих срамоти, окренућу лице своје насупрот њему и истребићу га из народа његовог ".Поновљени закон каже да је консултовање медијума или канализирање „гадост". Јасно је да Бог сматра ове праксе грешним и потпуно бескорисним.

Савле, моћни израелски цар, доживео је трагично отпдаништво од Бога када се укључио у канализирање. Савле је изабрао да одговоре тражи од медијума када му Бог није обезбедио одговоре које је желео. У 1. Самуиловој 28:6-20, Савле пита медијума да дозове духа пророка Самуила. Његова озбиљна грешка споменута је касније у 1. Дневника 10:13-14, која наглашава да је Савлова иницијатива била погрешна: „ Савле погибе јер беше крив због невере према Господу, што није послушао речи Господње и што је питао оне који зазивају мртве".

Као хришћани, треба да тражимо Божије одговоре на питања. Молитва или „канализирање" према било ком другом бићу је идолопоклонство. Молитва било којој мртвој особи, укључујући апостоле, Марију итд. није ништа другачије од учествовања у сеанси и упућивања молби мртвом рођаку да нам помогне. Многи такозвани медијуми су, у ствари, преваранти, који користе трикове у вези са памћењем, подметнуте саучеснике и специјалне ефекте да би заварали људе. Они који нису преваранти сарађују са опасним духовним бићима. Сатанине слуге су веште да представе себе као духовна бића од помоћи, што им олакшава да збуњују и заваравају људе који су отворени за комуницирање са мртвима.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија каже о комуницирању са мртвима?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries