settings icon
share icon
Pitanje

Da li anđeli imaju krila?

српски

Odgovor


Najčešća slika anđela je slika ljudskog bića sa krilima. Ovo nije biblijski. Biblija često predstavlja anđele kako se prikazuju kao ljudska bića. Međutim, ovo ne znači da anđeli, u svojoj suštini, liče na ljudska bića. Dalje, Biblija vrlo retko opisuje anđele sa krilima. Međutim, definitivno postoje dva tipa anđela koja se pominju u Bibliji koji imaju krila: heruvim (Izlazak 25:20; Jezekilj 10) i serafim (Isaija 6). Heruvim i serafim su dva tipa anđela, koji, verovatno, zauzimaju najviši rang anđela. Jasno je, dakle, da neki anđeli imaju krila.

Biblija nam govori da su anđeli duhovna bića (Jevrejima 1:14). Opis heruvima u knjizi Jezekilja, 10. poglavlje i serafima u Isaiji poglavlje 6 su veoma neuobičajeni. Jasno je da su Jezekilj i Isaija imali poteškoća da, tačno, opišu neverovatne vizije neba i anđela, koje su imali. Kao duhovna bića, nije jasno zašto bi anđelima bila potrebna krila. Duhovnom biću nisu potrebna krila da bi letelo. Anđeli ne podležu zakonima fizičkog svemira.

Da li anđeli imaju krila? Da, neki anđeli imaju krila. Međutim, ne treba da ograničavamo šta anđeli mogu ili ne mogu da učine na osnovu našeg ograničenog razumevanja krila koje neki anđeli imaju, kako Biblija opisuje.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li anđeli imaju krila?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries