settings icon
share icon
Питање

Да ли анђели имају крила?

srpski
Одговор


Најчешћа слика анђела је слика људског бића са крилима. Ово није библијски. Библија често представља анђеле како се приказују као људска бића. Међутим, ово не значи да анђели, у својој суштини, личе на људска бића. Даље, Библија врло ретко описује анђеле са крилима. Међутим, дефинитивно постоје два типа анђела која се помињу у Библији који имају крила: херувим (Излазак 25:20; Језекиљ 10) и серафим (Исаија 6). Херувим и серафим су два типа анђела, који, вероватно, заузимају највиши ранг анђела. Јасно је, дакле, да неки анђели имају крила.

Библија нам говори да су анђели духовна бића (Јеврејима 1:14). Опис херувима у књизи Језекиља, 10. поглавље и серафима у Исаији поглавље 6 су веома неуобичајени. Јасно је да су Језекиљ и Исаија имали потешкоћа да, тачно, опишу невероватне визије неба и анђела, које су имали. Као духовна бића, није јасно зашто би анђелима била потребна крила. Духовном бићу нису потребна крила да би летело. Анђели не подлежу законима физичког свемира.

Да ли анђели имају крила? Да, неки анђели имају крила. Међутим, не треба да ограничавамо шта анђели могу или не могу да учине на основу нашег ограниченог разумевања крила које неки анђели имају, како Библија описује.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли анђели имају крила?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries