settings icon
share icon
Pitanje

Pitanja o Adamu i Evi?

српски

Odgovor


Da li su Adam i Eva spašeni? Biblija ne govori o tome da li su Adam i Eva bili spašeni. Adam i Eva su bila dva jedina ljudska bića koja su poznavala Boga pre nego što su bili uprljani grehom. Kao rezultat toga, verovatno su i dalje poznavali Boga bolje posle pada, nego bilo ko od nas danas. Adam i Eva su sigurno verovali u Boga i zavisili od Njega. Bog je nastavio da razgovara sa Adamom i Evom i da se brine o njima i posle pada. Adam i Eva su znali za Božije obećanje da će da obezbedi Spasitelja (Postanje 3:15). Bog je napravio odeću od kože za Adama i Evu posle pada (Postanje 3:21). Mnogi biblijski učitelji shvataju ovo kao prvu životinjsku žrtvu, koja prethodi konačnoj Isusovoj smrti na krstu za grehe celog sveta. Kada se sve ovo uzme u obzir, izgleda da su Adam i Eva bili spašeni i da su zaista otišli na nebo/ u raj kada su umrli.

Koliko dece su Adam i Eva imali? Biblija ne govori o specifičnom broju. Adam i Eva imali su Kaina (Postanje 4:1), Avelja (Postanje 4:2), Seta (Postanje 4:25) i mnoge druge sinove i kćeri (Postanje 5:4). Sa mogućnošću rađanja dece u rasponu od nekoliko stotina godina, Adam i Eva su verovatno imali preko 50 dece tokom svog života.

Kada su Adam i Eva bili stvoreni? Ukoliko se prati starozavetna istorija i godine u Postanju 5, Adam i Eva su verovatno bili stvoreni oko 4000 godina pre Hrista.

Da li su Adam i Eva bili pećinski ljudi? Postanje 3 beleži da su Adam i Eva vodili vrlo inteligentne razgovore sa Bogom. Adam i Eva su možda bili „primitivni" u svom shvatanju mnogih ideja, ali nisu bili„majmunoliki" ili intelektualno zaostali ni na koji način. Adam i Eva bili su najsavršenija ljudska bića u istoriji čovečanstva.

Koliko dugo vremenu su Adam i Eva proveli u Edenskom vrtu pre nego što su sagrešili? Biblija nam ne govori koliko dugo su Adam i Eva boravili u Edenskom vrtu pre pada u greh. Izgleda da su tamo proveli kratko vreme, možda dan ili dva. Adam i Eva su začeli decu tek posle pada u greh (Postanje 4:1-2), tako da, verovatno, nisu dugo vremena proveli u vrtu.

Da li su Adam i Eva imali pupak? Pupak nastaje od pupčane vrpce koja povezuje bebu u utrobi sa majkom. Pošto je Bog je direktno stvorio Adama i Evu i nisu prošli kroz normalan proces rađanja, Adam i Eva verovatno nisu imali pupak.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Pitanja o Adamu i Evi?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries