settings icon
share icon
Питање

Питања о Адаму и Еви?

srpski
Одговор


Да ли су Адам и Ева спашени? Библија не говори о томе да ли су Адам и Ева били спашени. Адам и Ева су била два једина људска бића која су познавала Бога пре него што су били упрљани грехом. Као резултат тога, вероватно су и даље познавали Бога боље после пада, него било ко од нас данас. Адам и Ева су сигурно веровали у Бога и зависили од Њега. Бог је наставио да разговара са Адамом и Евом и да се брине о њима и после пада. Адам и Ева су знали за Божије обећање да ће да обезбеди Спаситеља (Постање 3:15). Бог је направио одећу од коже за Адама и Еву после пада (Постање 3:21). Многи библијски учитељи шватају ово као прву животињску жртву, која претходи коначној Исусовој смрти на крсту за грехе целог света. Када се све ово узме у обзир, изгледа да су Адам и Ева били спашени и да су заиста отишли на небо/ у рај када су умрли.

Колико деце су Адам и Ева имали? Библија не говори о специфичном броју. Адам и Ева имали су Каина (Постање 4:1), Авеља (Постање 4:2), Сета (Постање 4:25) и многе друге синове и кћери (Постање 5:4). Са могућношћу рађања деце у распону од неколико стотина година, Адам и Ева су вероватно имали преко 50 деце током свог живота.

Када су Адам и Ева били створени? Уколико се прати старозаветна историја и године у Постању 5, Адам и Ева су вероватно били створени око 4000 година пре Христа.

Да ли су Адам и Ева били пећински људи? Постање 3 бележи да су Адам и Ева водили врло интелигентне разговоре са Богом. Адам и Ева су можда били „примитивни" у свом шватању многих идеја, али нису били„мајмунолики" или интелектуално заостали ни на који начин. Адам и Ева били су најсавршенија људска бића у историји човечанства.

Колико дуго времену су Адам и Ева провели у Еденском врту пре него што су сагрешили? Библија нам не говори колико дуго су Адам и Ева боравили у Еденском врту пре пада у грех. Изгледа да су тамо провели кратко време, можда дан или два. Адам и Ева су зачели децу тек после пада у грех (Постање 4:1-2), тако да, вероватно, нису дуго времена провели у врту.

Да ли су Адам и Ева имали пупак? Пупак настаје од пупчане врпце која повезује бебу у утроби са мајком. Пошто је Бог је директно створио Адама и Еву и нису прошли кроз нормалан процес рађања, Адам и Ева вероватно нису имали пупак.

EnglishВрати се на Српску страну

Питања о Адаму и Еви?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries