settings icon
share icon
Pitanje

Kako trebamo živeti svoje živote u svetlosti Hristovog povratka?

српски

Odgovor


Mi verujemo da je povratak Hristov prilično blizu, što znači da se Njegovo pojavljivanje može desiti svakog momenta. Mi, zajedno sa apostolom Pavlom, tražimo “ očekujući blaženu nadu i slavni dolazak velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Hrista” (Poslanica Titu 2:13). Znajući da se Bog može pojaviti još danas, neki su u iskušenju da prestanu da rade, kako bi samo “čekali” Njega.

Međutim, postoji suštinska razlika između fakta kada znate da će se Isus možda pojaviti i da će se Isus sigurno pojaviti danas. Isus je reko: “Ali taj dan i čas niko ne zna, ni anđeli nebeski, do samo Otac” (Evanđelje po Mateju 24:36). Bog se nije nikome pokazao, i zbog toga dok nas ne pozove k sebi, mi treba da budemo njegovi služitelji. “I doziva deset svojih slugu, dade im deset mina i reče im: ”Trgujte dok se ja ne vratim”(Evanđelje po Luci19:13).

Povratak Hrista uvek je predstavljen u Svetom Pismu kao velika motivacija za rad, ne kao razlog za prestanak rada. U prvoj poslanici Korinćanima 15:58, Pavle završava svoje učenje sa oduševljenjem govoreći: “Stoga, braćo moja draga, budite čvrsti, nepokolebljivi, uvek bogati u delu Gospodnjem, znajući da vaš trud nije bez ploda u Gospodu”. U prvoj poslanici Solunjanima 5:6, Pavle završava poučenje o Hristovom dolasku rečima: “Ne spavajmo, dakle, kao ostali nego budimo budni i trezni”. Da se povučemo i da se izolujemo nikad nije bila Isusova namera za nas. Umesto toga mi radimo dok možemo. “Doći će noć kad niko ne može raditi”(Evanđelje po Jovanu 9:4).

Apostoli su živeli i služili sa idejom da se Isus može vratiti za vreme njihovog postojanja; šta ako su prekinuli svoj rad i jednostavno samo “čekali”? Oni bi tada bili neposlušni zapovedi Isusovoj “:idite u sav svet i objavite evanđelje svakom stvorenju” (Evanđelje po Marku 16:15), i evanđelje ne bi bilo objavljeno. Apostoli su razumeli da skorašnje Isusovo pojavljivanje je značilo, da oni moraju biti zauzeti sa Gospodnjim delom. Oni su živeli život u potpunosti, kao da im je to poslednji dan života. I mi takođe trebamo na svaki dan da gledamo kao na dar i da ga iskoristimo kako bismo proslavljali Boga.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako trebamo živeti svoje živote u svetlosti Hristovog povratka?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries