settings icon
share icon
Питање

Како требамо живети своје животе у светлости Христовог повратка?

srpski
Одговор


Ми верујемо да је повратак Христов прилично близу, што значи да се Његово појављивање може десити сваког момента. Ми, заједно са апостолом Павлом, тражимо “ очекујући блажену наду и славни долазак великога Бога и Спаситеља нашега, Исуса Христа” (Посланица Титу 2:13). Знајући да се Бог може појавити још данас, неки су у искушењу да престану да раде, како би само “чекали” Њега.

Међутим, постоји суштинска разлика између факта када знате да ће се Исус можда појавити и да ће се Исус сигурно појавити данас. Исус је реко: “Али тај дан и час нико не зна, ни анђели небески, до само Отац” (Еванђеље по Матеју 24:36). Бог се није никоме показао, и због тога док нас не позове к себи, ми треба да будемо његови служитељи. “И дозива десет својих слугу, даде им десет мина и рече им: ”Тргујте док се ја не вратим”(Еванђеље по Луци19:13).

Повратак Христа увек је представљен у Светом Писму као велика мотивација за рад, не као разлог за престанак рада. У првој посланици Коринћанима 15:58, Павле завршава своје учење са одушевљењем говорећи: “Стога, браћо моја драга, будите чврсти, непоколебљиви, увек богати у делу Господњем, знајући да ваш труд није без плода у Господу”. У првој посланици Солуњанима 5:6, Павле завршава поучење о Христовом доласку речима: “Не спавајмо, дакле, као остали него будимо будни и трезни”. Да се повучемо и да се изолујемо никад није била Исусова намера за нас. Уместо тога ми радимо док можемо. “Доћи ће ноћ кад нико не може радити”(Еванђеље по Јовану 9:4).

Апостоли су живели и служили са идејом да се Исус може вратити за време њиховог постојања; шта ако су прекинули свој рад и једноставно само “чекали”? Они би тада били непослушни заповеди Исусовој “:идите у сав свет и објавите еванђеље сваком створењу” (Еванђеље по Марку 16:15), и еванђеље не би било објављено. Апостоли су разумели да скорашње Исусово појављивање је значило, да они морају бити заузети са Господњим делом. Они су живели живот у потпуности, као да им је то последњи дан живота. И ми такође требамо на сваки дан да гледамо као на дар и да га искористимо како бисмо прослављали Бога.Врати се на Српску страну

Како требамо живети своје животе у светлости Христовог повратка?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries