settings icon
share icon
Питање

Имаш ли Вечни Живот?

srpski
Одговор


Библија јасно показује пут до вечног живота. Прво, морамо да признамо да смо згрешили против Бога: „Сви су згрешили и тако су лишени славе Божије“ (Римљанима 3,23). Ми смо сви урадили нешто што је неугодно Богу, због чега заслужујемо казну. С обзиром да су сви наши греси у крајњој линији против вечног Бога, само вечна казна је задовољавајућа. „Смрт је, наиме плата за грех, а благодатни дар Божији је - вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем“ (Римљанима 6,23).

Међутим, Исус Христос, безгрешни (1. Петрова 2,22), вечни Божији Син је постао човек (Јован 1,1. 14) и умро да би платио наш грех. „Али Бог показује своју љубав према нама тиме што је Христос умро за нас кад смо још били грешници.“ (Римљанима 5,8). Исус Христос је умро на крсту (Јован 19,31-42), преузимајући казну коју ми заслужујемо (2. Коринћанима 5,21). Три дана касније Он је устао из мртвих (1. Коринћанима 15,1-4), доказујући своју победу над грехом и смрћу. „Који нас је по својој великој милости – ускрсом Исуса Христа из мртвих – поново родио за живу наду“ (1. Петрова 1,3).

Вером, морамо да се одрекнемо нашег греха и окренемо се ка Христу за спасење (Дела 3,19). Ако се поуздамо у Њега, верујући да је умро на крсту да би платио наше грехе, биће нам опроштено и имаћемо вечни живот на небу. „Јер је Бог тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки - ко верује у Њега - не пропадне, него да има вечни живот“ (Јован 3,16). „Ако, дакле, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао из мртвих, бићеш спасен“ (Римљанима 10,9). Једино вера у свршено Христово дело на крсту је истински пут до вечног живота! „Јер сте посредством вере благодаћу спасени, и то није од вас, - Божији је дар; не од дела, да се нико не похвали“ (Ефесцима 2,8-9).

Ако желис да примиш Исуса Христа као свог Спаситеља, ево једне молитве као пример. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вером у Христа можеш бити спасен од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш за твоје спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Имаш ли Вечни Живот?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries