settings icon
share icon
Pitanje

Ko je antihrist?

српски

Odgovor


Postoje različite verzije što se tiče identiteta Antihrista. Neke od poznatijih ličnosti koji su bili meta su Vladimir Putin, Mahmud Ahmedinedžad, kao i Papa Benedikt XVI. U Sjedinjenim Američkim Državama, bivši predsednici Bil Klinton i Džordž W. Buš, kao i sadašnji predsednik Barak Obama nalaze se među čestim kandidatima. Pitanje koje se postavlja je: Ko je Antihrist i kako ga možemo prepoznati?

Biblija u suštini ne kaže ništa specifično o tome odakle će se Antihrist pojaviti. Većina Biblijskih naučnika predpostavljaju da će se pojaviti kao skup konfederacije desetinu nacija ili da će to biti ponovo rođenje Rimske imperije (Danilo 7:24-25 Otkrivenje 17:7). Drugi su ga videli kao nekog ko mora biti Jevrejin kako bi mogao da tvrdi da je Mesija. Međutim sve su to pretpostavke zato što Biblija nema tačno objašnjenje odakle će se Antihrist pojaviti i kojoj rasi će pripadati. Druga poslanica Solunjanima 2:3-4 nam kaže kako da prepoznamo Antihrista: “Da vas niko ne prevari ni na koji način; jer će prvo doći otpad i pokazaće se čovek bezakonja, sin pogibli, koji će se protiviti i podizati na sve što se zove Bog ili svetinja, tako da će on sesti u hram Božji i pokazivati se kao Bog.”

Postoji velika mogućnost, da će ljudi koji su živi biti veoma iznenađeni kada Antihrist otkrije svoj identitet. Antihrist može biti živ danas a i ne mora biti. Martin Luter je bio ubeđen da je Papa bio Antihrist dok je on bio živ. Tokom 1940. većina građana je verovala da je Adolf Hitler bio Antihrist. Neki od njih koji su živeli u zadnjih pet stotina godina podjednako su bili ubeđeni u identitet Antihrista. Do danas, svi oni su pogrešili. Trebali bismo da zaboravimo na ove pretpostavke, i da se osvrnemo na to šta Biblija kaže o Antihristu. Otkrivenje 13:5-8 kaže: “I dana joj beše usta koja govorahu velike stvari i huljenja, i dana joj bi vlast da radi četrdeset i dva meseca. I otvori usta svoja da huli na Boga, da huli na ime njegovo i na kuću njegovu, na one koji žive na nebu. I dade joj se da ratuje sa svetima i da ih pobedi, i dade joj se vlast nad svima plemenima, narodima i jezicima. I klanjaće joj se svi koji žive na zemlji, čije ime nije zapisano u životnoj knjizi Jagnjeta, zaklanog od postajanja sveta.”

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Ko je antihrist?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries