settings icon
share icon
Питање

Ко је антихрист?

srpski
Одговор


Постоје различите верзије што се тиче идентитета Антихриста. Неке од познатијих личности који су били мета су Владимир Путин, Махмуд Ахмединеџад, као и Папа Бенедикт XВИ. У Сједињеним Америчким Државама, бивши председници Бил Клинтон и Џорџ W. Буш, као и садашњи председник Барак Обама налазе се међу честим кандидатима. Питање које се поставља је: Ко је Антихрист и како га можемо препознати?

Библија у суштини не каже ништа специфично о томе одакле ће се Антихрист појавити. Већина Библијских научника предпостављају да ће се појавити као скуп конфедерације десетину нација или да ће то бити поново рођење Римске империје (Данило 7:24-25 Откривење 17:7). Други су га видели као неког ко мора бити Јеврејин како би могао да тврди да је Месија. Међутим све су то претпоставке зато што Библија нема тачно објашњење одакле ће се Антихрист појавити и којој раси ће припадати. Друга посланица Солуњанима 2:3-4 нам каже како да препознамо Антихриста: “Да вас нико не превари ни на који начин; јер ће прво доћи отпад и показаће се човек безакоња, син погибли, који ће се противити и подизати на све што се зове Бог или светиња, тако да ће он сести у храм Божји и показивати се као Бог.”

Постоји велика могућност, да ће људи који су живи бити веома изненађени када Антихрист открије свој идентитет. Антихрист може бити жив данас а и не мора бити. Мартин Лутер је био убеђен да је Папа био Антихрист док је он био жив. Током 1940. већина грађана је веровала да је Адолф Хитлер био Антихрист. Неки од њих који су живели у задњих пет стотина година пођеднако су били убеђени у идентитет Антихриста. До данас, сви они су погрешили. Требали бисмо да заборавимо на ове претпоставке, и да се осврнемо на то шта Библија каже о Антихристу. Откривење 13:5-8 каже: “И дана јој беше уста која говораху велике ствари и хуљења, и дана јој би власт да ради четрдесет и два месеца. И отвори уста своја да хули на Бога, да хули на име његово и на кућу његову, на оне који живе на небу. И даде јој се да ратује са светима и да их победи, и даде јој се власт над свима племенима, народима и језицима. И клањаће јој се сви који живе на земљи, чије име није записано у животној књизи Јагњета, закланог од постајања света.”Врати се на Српску страну

Ко је антихрист?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries