settings icon
share icon
Pitanje

Da li ima razlike između knjige života i Jagnjetove knjige života?

српски

Odgovor


„Knjiga života” pominje se osam puta u Novom zavetu, a od toga, dva puta se posebno pominje kao knjiga života koja pripada Jagnjetu, Isusu Hristu. Sedam pominjanja nalazi se u knjizi Otkrivenja. Oni čija su imena zapisana u knjizi života su oni koji pripadaju Bogu, oni koji su dobili večni život.

Pavle pominje ljude koji su zajedno sa njim radili kao one čija se imena nalaze u knjizi života (Filipljanima 4:3), ponovo ukazujući na knjigu života kao na registar imena onih koji imaju večno spasenje. Na isti način, Otkrivenje 3:5 odnosi se na knjigu života u kojoj su imena vernika u Gospodu. To su oni koji su prevladali iskušenja života na zemlji, dokazujući da je njihovo spasenje istinsko. Ovaj stih takođe jasno govori, da, jednom kada je ime zapisano u knjizi života, Isus obećava da neće nikad biti izbrisano, dokazujući još jednom doktrinu večne sigurnosti. Gospod Isus, koji govori crkvama u ovom delu Otkrivenja, obećava da će priznati pred Ocem one koji Njemu pripadaju. Za razliku od toga, Otkrivenje 20:15 otkriva sudbinu onih čija imena nisu zapisana u knjizi života – večnost u vatrenom jezeru.

Otkrivenje 13:8 i 21:27 pominje „Jagnjetovu knjigu života” u kojoj su takođe imena onih koji su oprani krvlju Jagnjeta, Isusa Hrista. Jagnje koje je bilo „zaklano od početka sveta” ima knjigu u kojoj su zapisani svi oni otkupljeni Njegovom žrtvom. Oni su oni koji će ući u Sveti grad, Novi Jerusalim (Otkrivenje 21:10) i koji će večno živeti na nebu sa Bogom. Pošto je knjiga života ona koja beleži ko ima večni život u Jagnjetu, jasno je da su knjiga života i Jagnjetova knjiga života isto. EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li ima razlike između knjige života i Jagnjetove knjige života?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries