settings icon
share icon
Питање

Да ли има разлике између књиге живота и Јагњетове књиге живота?

srpski
Одговор


„Књига живота” помиње се осам пута у Новом завету, а од тога, два пута се посебно помиње као књига живота која припада Јагњету, Исусу Христу. Седам помињања налази се у књизи Откривења. Они чија су имена записана у књизи живота су они који припадају Богу, они који су добили вечни живот.

Павле помиње људе који су заједно са њим радили као оне чија се имена налазе у књизи живота (Филипљанима 4:3), поново указујући на књигу живота као на регистар имена оних који имају вечно спасење. На исти начин, Откривење 3:5 односи се на књигу живота у којој су имена верника у Господу. То су они који су превладали искушења живота на земљи, доказујући да је њихово спасење истинско. Овај стих такође јасно говори, да, једном када је име записано у књизи живота, Исус обећава да неће никад бити избрисано, доказујући још једном доктрину вечне сигурности. Господ Исус, који говори црквама у овом делу Откривења, обећава да ће признати пред Оцем оне који Њему припадају. За разлику од тога, Откривење 20:15 открива судбину оних чија имена нису записана у књизи живота – вечност у ватреном језеру.

Откривење 13:8 и 21:27 помиње „Јагњетову књигу живота” у којој су такође имена оних који су опрани крвљу Јагњета, Исуса Христа. Јагње које је било „заклано од почетка света” има књигу у којој су записани сви они откупљени Његовом жртвом. Они су они који ће ући у Свети град, Нови Јерусалим (Откривење 21:10) и који ће вечно живети на небу са Богом. Пошто је књига живота она која бележи ко има вечни живот у Јагњету, јасно је да су књига живота и Јагњетова књига живота исто.Врати се на Српску страну

Да ли има разлике између књиге живота и Јагњетове књиге живота?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries