settings icon
share icon
Pitanje

Šta to znači da je crkva Hristova mlada?

српски

Odgovor


Slikovni prikaz i simbolizam primenjuje se na Hrista i telo vernika poznato kao crkva. Crkva se sastoji od onih koji su poverovali u Isusa Hrista kao svog ličnog Spasitelja i primili večni život. Hristos, mladoženja, požrtvovano i sa ljubavlju je izabrao crkvu da mu bude mlada (Efescima 5:25-27). Kao što je postojao period veridbe u biblijskim vremenima tokom kojih su mlada i mladoženja bili odvojeni do trenutka venčanja, tako je Hristova mlada odvojena od svog mladoženje tokom doba crkve. Odgovornost crkve tokom perioda veridbe je da mu bude verna (2. Korinćanima 11:2; Efecima 5:24). Prilikom drugog Hristovog dolaska, crkva će se ujediniti sa mladoženjom i biće održana zvanična „ceremonija venčanja", a sa tim, biće ostvarena večna zajednica Hrista i Njegove mlade (Otkrivenje 19:7-9; 21:1-2).

U večnom stanju, vernici će imati pristup nebeskom gradu, poznatom kao Novi Jerusalim, ili „sveti grad" u Otkrivenju 21:2 i 10. Novi Jerusalim nije crkva, ali poprima neke od obeležja crkve. U svojoj vizija kraja sveta, apostol Jovan vidi grad koji se spušta sa neba ukrašen kao „mlada", što znači da će grad biti obajsan u slavi, a stanovnici grada, koje je Gospod iskupio, biće sveti i čisti, noseći belu odeću svetosti i pravednosti. Neki su pogrešno tumačili stih 9 da je sveti grad Hristova mlada, ali to ne može biti istina, jer je Hristos umro za svoj narod, a ne za grad. Grad se naziva mladom, jer obuhvata sve one koji predstavljaju mladu, kao što se učenici jedne škole nekada nazivaju „školom".

Vernici u Isusa Hrista su Hristova mlada i čekamo nestrpljivo dan kada ćemo biti ponovo ujedinjeni sa našim mladoženjom. Do tada, ostajemo verni Njemu i govorimo sa svim drugima koje je Gospod iskupio: „Dođi Gospode Isuse″ (Otkrivenje 22:20).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta to znači da je crkva Hristova mlada?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries