settings icon
share icon
Питање

Шта то значи да је црква Христова млада?

srpski
Одговор


Сликовни приказ и симболизам примењује се на Христа и тело верника познато као црква. Црква се састоји од оних који су поверовали у Исуса Христа као свог личног Спаситеља и примили вечни живот. Христос, младожења, пожртвовано и са љубављу је изабрао цркву да му буде млада (Ефесцима 5:25-27). Као што је постојао период веридбе у библијским временима током којих су млада и младожења били одвојени до тренутка венчања, тако је Христова млада одвојена од свог младожење током доба цркве. Одговорност цркве током периода веридбе је да му буде верна (2. Коринћанима 11:2; Ефецима 5:24). Приликом другог Христовог доласка, црква ће се ујединити са младожењом и биће одржана званична „церемонија венчања", а са тим, биће остварена вечна заједница Христа и Његове младе (Откривење 19:7-9; 21:1-2).

У вечном стању, верници ће имати приступ небеском граду, познатом као Нови Јерусалим, или „свети град" у Откривењу 21:2 и 10. Нови Јерусалим није црква, али поприма неке од обележја цркве. У својој визија краја света, апостол Јован види град који се спушта са неба украшен као „млада", што значи да ће град бити обајсан у слави, а становници града, које је Господ искупио, биће свети и чисти, носећи белу одећу светости и праведности. Неки су погрешно тумачили стих 9 да је свети град Христова млада, али то не може бити истина, јер је Христос умро за свој народ, а не за град. Град се назива младом, јер обухвата све оне који представљају младу, као што се ученици једне школе некада називају „школом".

Верници у Исуса Христа су Христова млада и чекамо нестрпљиво дан када ћемо бити поново уједињени са нашим младожењом. До тада, остајемо верни Њему и говоримо са свим другима које је Господ искупио: „Дођи Господе Исусе″ (Откривење 22:20).

EnglishВрати се на Српску страну

Шта то значи да је црква Христова млада?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries