settings icon
share icon
Pitanje

Kada, zašto i kako nas Bog disciplinuje kada zgrešimo?

српски

Odgovor


Gospodnja disciplina je često nešto na šta vernici zaborave. Često se žalimo na svoje okolnosti a ne uviđamo da su posledica greha i deo Božijeg discplinovanja u ljubavi i blagodati zbog nekog greha. To egocentrično ignorisanje može da doprinese stvaranju uobičajenog greha u vernikovom životu koji može da proizvede još veće disciplinovanje.

Disciplinovanje ne treba mešati sa hladnokrvnom kaznom. Gospodnje disciplinovanje je reakcija Njegove ljubavi i Njegove želje da svako od nas bude svet. „Sine moj, ne odbacuj nastave Gospodnje, i nemoj da ti dosadi karanje Njegovo. Jer koga ljubi Gospod onog kara, i kao otac sina koji mu je mio.” (Priče Solomonove 3:11-12; pogledaj takođe Jevrejima 12:5-11). Bog će koristiti testove, borbe i razne nevolje da bismo se pokajali i vratili mu se. Rezultat disciplinovanja je jača vera i obnovljen odnos sa Bogom (Jakovljeva 1:2-4), da ne pominjemo to što se time uništava snaga koju određeni greh ima nad nama.

Gospodnje disciplinovanje ide nama u prilog da bismo mogli da ga proslavimo u svom životu. On želi da imamo svete živote, živote koji odražavaju novu prirodu koju nam je dao: „Kao poslušna deca ne upravljajte se po pređašnjim požudama, koje ste imali u svom neznanju, nego po svecu koji vas je pozvao, budite i sami sveti u svom vladanju.“ (1.Petrova 1:15-16).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kada, zašto i kako nas Bog disciplinuje kada zgrešimo?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries